Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet Nadurra Oloroso Sherry Cask 0,7 60,2% pDD

glenlivet-nadurra-oloroso-sherry-cask.jpg
glenlivet-nadurra-oloroso-sherry-cask.jpg
Cikkszám: Ig-00711
Felvéve: 2017-08-23
Módosítva: 2022-10-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 42 900 Ft / 1 l
Ár: 30 030 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 30030 Ft 30030

Termékismertető

Glenlivet Nadurra Oloroso Sherry Cask 0,7 60,2% pDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Spanyolországból, Jerezből hozott Oloroso sherrys hordóban, először töltve bele whyskit.

Illat: A Glenlivet Nadurra Oloroso Sherry Cask 0,7 60,2% pDD. Az első érzés az, hogy ez bizony sok alkoholt tartalmazó ital. Nagyon gyümölcsös, nagyon fűszeres kipárolgásai szépségesek. Csokis, karamellás, pörkölt oaljos magvak illata száll tova a pohárból. Szárított növények, aszalt gyümölcsök dús aromája jelentkezik. Hordós, dongás, tölgyes, lekváros, mazsolás, szegfűszeges, fahéjas párái igen figyelemre méltó élvezetet nyújtanak már ebben a szakaszban is. 

Íz: A Glenlivet Nadurra Oloroso Sherry Cask 0,7 60,2% pDD kitöltésekor az első kortynál azonnal mellbeütésszerűen ér bennünket a magas alkohol tartalom, amely azonban nem nyomja el a sok-sok íz és aroma réteget! Édeskés, kissé füstös, tósztkenyeres, pörkölt kávés, szilvalekváros, baracklekváros, sherrys, diós, mogyorós, mandulás. Van benne jócskán csokoládé és fahéj zamat is. Kiválóan megalkotott ital. Bármennyire sok is az alkohol, akkor is selymes és jól csúszik le a szomjas torkokon.

Lecsengés: Igen hosszú, erősen alkoholos, édeskés, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét sárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbáld ki a családoddal akkor, amikor nem  kell vezetned, mert nagyon erős, de pont azzal arányosan finom is Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.
A Nadurra elnevezést a kelta „természetes” szó után kapta, mely a csak természetes alapanyagokról és a nem hűtve szűrt palackozásról árulkodik.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!