Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenlivet Nadurra First Fill Selection 0,7 60,3% pDD

glenlivet-nadurra-first-fill-sel-0-7.jpg
glenlivet-nadurra-first-fill-sel-0-7.jpg
Cikkszám: Ig-00710
Felvéve: 2017-08-23
Módosítva: 2022-07-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 44 857 Ft / 1 l
Ár: 31 400 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 31400 Ft 31400

Termékismertető

Glenlivet Nadurra First Fill Selection 0,7 60,3% pDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenlivet Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Amerikai első érlelésű tölgyfahordóban (ezért szerepel a "first fill" kifejezés a névben)

Illat: A Glenlivet Nadurra First Fill Selection 0,7 60,3% pDD. Az első feltöltésű hordókra jellemző a vanília és a kókusz illat,- ez itt rendben is van, jól kiérezhető. Kellemesen érinti az illatozásban elmerült orrot a mandula, a kakaó és a karamell üdítően finom aromája. Majd egy harmadik, esetleg negyedik slukknál a hordó, a tölgyfa és a donga kissé csersavas, pörkölt, tósztszerű aromája tölt el elégedettséggel.

Íz: A Glenlivet Nadurra First Fill Selection 0,6 60,3% pDD kitöltésekor összefut a nyál a kóstoló szájában, persze ebben szerepe van az illatainak is, na de az ízek! Nagyon szép, édeskés, pörkölt malátás, fahordós, dongás, karamellás és pörkölt ízekkel kezdünk,- ami már is nagyon kielégítő. Utána jönnek a mogyoró, mandula, dió és pörkölt kávé aromái, majd pedig egy erőteljes fűszeres jelleg. Összetett, komplex, bársonyos és selymes, kiváló whisky. A citrusok jellegzetes ízei a végére maradnak.

Lecsengés: Igen hosszú, édes, fűszeres.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Próbálgass ebből a márka családból nemes változatokat! Eggs!

 

Érdekesség:

Az 1824-ben alapított Speyside-i lepárló, a legidősebb legális szeszfőzdék egyike, megalapítása óta szinte folyamatosan üzemel. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy mára a világ második legmagasabb (Amerikában az első) single malt whisky eladási darabszámával büszkélkedhet.
A Nadurra elnevezést a kelta „természetes” szó után kapta, mely a csak természetes alapanyagokról és a nem hűtve szűrt palackozásról árulkodik.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!