Termékeink

Glenfiddich Vintage Cask Coll. Scotch whisky 0,7 40% pDD

glenfiddich-vintage-cask.jpg
Cikkszám: Ig-00680
37 800 Ft

termekismerteto

Glenfiddich Vintage Cask Coll. Scotch whisky 0,7 40% pDD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó


Illat: A whisky kitöltésekor rögtön megcsap bennünket egy nagyon szép, a a Glenfiddichtől kicsit különösen erőteljes füstösség. Ennek az oka a kétféle tölgyfahordó használata. Karamellizált ananász, barack, körte illata, citrusok és fűszerek, gyömbér jelentkezik. A Solera érlelési rendszer pedig elsimít minden egyneletlenséget az aromák rétegei között. 

Íz: Íze édeskés, füstös, pörkölt, fás, karamellás. Miért ? Mert az említett érlelési renszer és a hordók ezt hozzák ki, illetve érezhetővé válik a barack lekváros, grapefruitos, kandírozott narancshéjas, kissé füstös ízek garmadája. A vanília, fahéj, kurkuma és a borsikafű is bizonyítja, hogy milyen sokrétű aromákkal bír. Kerek, telt, selymes, bársonyos, remek itóka. 

Lecsengés: Nagyon szépen, közepesen hosszan, kissé füstösen fűszeres.

Szín: sötét sárga-borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel.

Élvezd az életet, legyen szép napod !

 

Érdekesség:
A keverő mester, Brian Kinsman összeházasított kétféle hordót a minél komplexebb és persze a minél bársonyosabb íz miatt: az európai és az amerikai tölgyfahordókat, majd a befejezés a Solera rendszer szerint történik ezen kétféle hordóval, azok váltogatásával.Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok