Termékeink

Jameson Crested Irish whiskey 0,7 40% pDD

jameson-crested.jpg
Cikkszám: Ig-00678
11 510 Ft

termekismerteto

Jameson Crested Irish whiskey 0,7 40% pDD

Mindenki hallott, ha nem akkor most elolvashatja - az ír whisky rememűről, Jameson whiskyről.

Ennek a csodás italnak a történetének a kezdete 1780-ban volt. John Jameson megvásárolta az első dublini üzletét. Elhatározta, hogy lehető legjobb whiskyt készíti el,ezért a legfinomabb alapanyagokat használta fel a gyártás során.

Mivel idővel egyre több emberhez eljutott el a híre, ezért a XIX. század végére már elképesztően sok, több mint egy millió gallonnal palackoztak. A whisky gyártás rejtelmei apáról fiúra öröklődött a családban, így mára ez lett a legtradicionálisabb ír whisky a világon.

Szakvélemény a Jameson Crested Irish whiskey-ről, - idézet:

"Ez a whiskey az új neve a régi Crested Ten változatnak, de ugyan az a brand. Az alap Jameson kiadáshoz képest a Crested idősebb érlelésekből van kikeverve, amelynek jelentős része használt sherry hordó, ezáltal plusz fűszeres édes aromával gazdagodik ez az ital. A Jameson (és általában a legtöbb ír whiskey) rézüstben (pot still) és oszlopüstben (column still) lepárolt italok keverékéből áll össze.
A Crested-ben a szokásoshoz képest magasabb a rézüstön desztillált párlatok aránya, így komplexebb, testesebb karakterű whiskey születik."

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok