Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Edradour 12é Caledonia Scotch whisky 0,7 46% pDD

edradour-caledonia.jpg
edradour-caledonia.jpg
Cikkszám: Ig-00677
Felvéve: 2017-04-25
Módosítva: 2021-09-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 271 Ft / 1 l
Ár: 27 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27490 Ft 27490

Termékismertető

Edradour 12é Caledonia Scotch whisky 0,7 46% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Edradour Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa,

Érlelés: 12 éven át Oloroso ex-sherrys fahordóban

Illat: A Edradour 12é Caledonia Scotch whisky 0,7 46% pDD ismerve a lepárló munkáját és stílusát - egy igazi gyöngyszem és már is visszaigazolva érezhetjük ezt az állítást a kipárolgásában felfedezett aromák sorában. Édeskés, hordós, pörkölt malátás, pörkölt mnadula, dió, mogyoró, pisztácia és kesudió van a páráiban. Vanília, csokoládé, kakaó, fahéj és pörkölt kávé fokozza a pillanat élvezhetőségét. Fűszerekkel, szárított virágokkal és növényekkel telített. Selymes, bársonyos,- és ez a tulajdonsága már itt bejelentkezik! 

Íz: A Edradour 12é Caledonia Scotch whisky 0,7 46% pDD kiöntve és megszemlélve, a megillatozása után szinte azonnal kóstolásra késztet, mert oly vonzó, amit eddig megismerhettünk belőle. Na de az ízei valóságos "nektár" özönt hoznak elénk. Édeskés, kissé füstös, tölgyfás, sherrys, nagyon gyümölcsös - körte, alma, barack azonosítható be. Kakaós, csokis, karamellás, fahéjas, kávés, tósztos. Mandula a mogyoróval és dióval, kicsi citromfű, kardamon és szegfűszeg is jelen van. Nagyon selymes, kifejezetten bársonyos italú whisky. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, pörkölt, tósztos, vaníliás, csokis, karamellás, mandulás és mogyorós.

Szín: Sötét sárga, világosabb barnás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha valami egyedit akarsz, akkor ez a szinte kézműves előállítású csuda szép whisky az! Eggs!

 

Érdekesség:

Az Edradour 12é Caledonia Scotch whisky 0,7 46% pDD

Skócia legkisebb és egyben legromantikusabb, legfestőibb lepárlója, melyet összesen 3 ember működtet.

1825-ben alapították. Minden egyes mozzanatot a mai napig kézzel végeznek, így nem csoda, hogy az Edradour mindösszesen 12 hordó whiskyt készít hetente. Más lepárló egy hét alatt gyárt annyi whiskyt, amennyit ők évente!

Ez a 12 éves Caledonia Edradour egy kiadás, amelyet kifejezetten Douglas Maclean dalszerző választotta ki, és híres dalát, a Caledonia-ról nevezte el. 1997-ben desztillálták.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!