Termékeink

Tullamore Dew Phoenix Irish whiskey 0,7 55% pDD

tullamore-dew-phoenix.jpg
Cikkszám: Ig-00664
20 250 Ft

termekismerteto

Tullamore Dew Phoenix Irish whiskey 0,7 55% pDD

Írország egyik legkedveltebb és legismertebb whiskey-ét, a Tullamore Dew-t először 1829-ben párolták egy Offaly nevű eldugott kis ír faluban.

A 3x-os lepárlással készült, pot still and malt eljárással, és minimum 3 évig tölgyfa hordóban pihent párlat különlegesen bársonyos ízű, citrusos nedű.

A "Tuulamore Dew" nevét egy korai lepárlómestertől (Daniel E. Williams – DEW) kapta, bár ez egy szójáték is egyben, mert az angol "dew" szó jelentése "harmat", így a termék neve szó szerint: "Hegyi Harmat". Ez talán túlzás, de minden esetre valóban egy kristálytiszta, ízig-vérig ír whiskey-vel dolgunk.

A Tullamore Dew Phoenix egy limitált széria, és a lepárlónak otthont adó város történelme előtt tiszteleg, miszerint egy meleg levegős hőlégballon baleset (tűz) elpusztította a város nagy részét ahogyan tovaterjedt.

Innentől az egyenruhákon megjelkent a Phoenix madár jelképe, és ez a gyönyörű whiskey önmaga valóságában rója le a tiszteletét erre a szomorú eseményre emlékezve.

Az érlelésének az utolsó szakaszában oloroso sherry hordót használnak.

A whiskey 55 % alkoholtartalmával kiemelkedően erős ital.

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok