Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfiddich IPA Experiment Scotch whisky 0,7 43% pDD

glenfiddich-ipa.jpg
glenfiddich-ipa.jpg
Cikkszám: Ig-00660
Felvéve: 2017-03-07
Módosítva: 2022-09-15
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 47 129 Ft / 1 l
Ár: 32 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 32990 Ft 32990

Termékismertető

Glenfiddich IPA Experiment Scotch whisky 0,7 43% pDD

 

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Glenfiddich Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa
Érlelés: tölgyfahordó, ex-IPA söröshordó!


Illat: A Glenfiddich IPA Experiment Scotch whisky 0,7 43% pDD kitöltésekor az egyik legizgalmasabb feladat vár ránk - ennek a különleges és méltán furcsának is akár nevezhető íz alkotási kísérlet megillatozása. Az első pillanatban, rögtön megcsap bennünket egy nagyon szupper, malátás-pörkölt malátás-komlós-fahordós illat felhő. Édeskés, füstös, hordós, dongás, krémes, dús, whisky, picit sörös aroma emelkedik ki a gőzeiből. Csokoládé, tejes karamell, fahéj, méz, alma, zölrdalma, kakaó és kávé ismerhető fel. Szárított gyógynövényes, aszalt szilvás, mazsolás,- fantasztikus!  

Íz: A Glenfiddich IPA Experiment Scotch whisky 0,7 43% pDD orr-kápráztató illatai után az ízek is ugyan azt a nagy élményt jelentik! Édeskés, pörkölt és főtt malátás, kelt tésztás, tósztkenyeres, csokis, kakaós, fahéjas, karamellás, füstös, aszalvány zamatokkal teli, narancslekváros, szárított gyógynövényes, kardamon és szegfűszeg sem hiányzik a sok-sok íz rétegből. ott vannak a citrusok, a hordós érlelés ódon tölgy íze is. Kifejezetten könnyed, selymes, élénk és dús aromákkal van telistele. igazi íz élmény, a komlóval és a sörrel a közepe és a vége felé. Mindenképpen ki kell próbálni!  

Lecsengés: Nagyon szépen, közepesen hosszan, kissé füstösen, komlósan, kelttésztásan, fűszeresen távozik.

Szín: Közepesen barna

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel.

Élvezd az életet, próbálj ki mindent! Eggs!

 

Érdekesség:

Az alkotó fineszes, úttörő módon kikisérletezte ki ebben a whiskyben azt a koncepciót, hogy bátran, merészséggel és újító kedvvel kell az ízekkel bánni.

Kipróbálták azt, hogy a hagyományos hordós érlelést hogyan egészíti ki a helyi sörfőző hordóiba töltött whisky "átváltozása" így a söröshordó, mint "íz-donor" mire is képes.

Speyside-i IPA sörfőző üzem készséggel vett részt ebben a munkában, személyesen Brian Kinsman.

A végeredmény a világ legelső whiskyje, amely sörös hordóban ért meg. rendkívül egyedi, semmihez igazán nem hasonlítható íz jellemzi ezt a whiskyt.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!