Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Dalmore Dominium Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

dalmore-dominium.jpg
dalmore-dominium.jpg
Cikkszám: Ig-00659
Felvéve: 2017-03-07
Módosítva: 2020-12-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 56 986 Ft / 1 l
Ár: 39 890 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 39890 Ft 39890

Termékismertető

Dalmore Dominium Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Dalmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa.

Érlelés: Matusalem sherrys hordókban. Az érlelés hosszát nem hozta az alkotó nyilvánosságra, de tapasztalataink szerint minimum 12 - 18 éven át, ha az aromáit tekintjük.

Érdekesség: A Mackenzie klán uralta vidék ez a whisky "bölcső" 1263.-tól. Az üvegeken lévő szarvasagancs a klánnak a királytól kapott jelképe és zászló képe. Ez az un. Royal Stag - Király szarvasbika.  

A Dalmore Fortune Merita kollekciójának tagja.

A kollekció egyik célja egyfajta tisztelgés a régió és a gyártó szellemi és kulturális öröksége előtt.

Illat: A Dalmore Dominium Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD kipárolgásával el is csavarta jó irányban a kiváncsi szaglószervet. Kiemelkedően egzotikus fűszerekkel teli, édeskés, malátás, enyhén füstös-borsos-csípős csodás és érdekes illat pamacs kerül elő. Gyümölcsös, pörkölt ízek sora bukka elő - így a hordós, dongás, kávés, mogyorós, mandulás és diós zamatok. A kardamon és a szegfűszeg, fahéj, kakaó, csoki, vanília, gyömbér jelenléte teljesen nyilvánvaló. 

Íz: A Dalmore Dominium Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD első íz hatása a kóstoló ajkakra bizony csodás, nagy élvezetet nyújt. Édeskés, malátás, kicsit pikánsan csípős, kicsi bors, füst, pörkölt fa, donga, hordó, sherry, karamell, fahéj, csokoládé, őrölt pörkölt kávé, dió, szárított gyümölcsök, szilva és mazsola emelendő ki az íz rétegek garmadából. Kiválóan megalkotott, bársonyos, selymes, dús, aromás, mély zamat rétegekkel rendelkező remek és jó italú whisky. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, gyümölcsös, hordós, kávés, gyömbéres, fahéjas. 

Szín: Sötét sárgás, barnás-pirosas kissé.

Így kóstold meg: Először 18.21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ünnepelj a közelgő eseményen ezzel a szép és kellemes itallal! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!