Termékeink

Chivas Regal whisky 18é Pininfarina Edt. 0,7 40% fémDD

Chivas-Regal-Pininfarina.jpg
Cikkszám: Ig-00646
25 640 Ft

termekismerteto

Chivas Regal whisky 18é Pininfarina Edt. 0,7 40% fémDD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona


Érlelés: 18 évig fahordóban, több tízféle alap single malt whiskyből kevert, azaz blended whisky.

Csomagolása: Pinifarina Úr az autó formatervezés nagy mestere,- ezt a díszdobozt ő alkotta, és "csepp" - et formáz.

Illat: A Chivas Regal whisky 18é Pininfarina Edt. 0,7 40% fémDD egy kivételes, egyedi, limitált szériás, hordóra beazonosítható, sorszámozott itóka, ami hatalmas örömöt okoz a kedvelőinek. Kóstolása az illatozással kezdődik. Kivételesen érdekes a karamellás, tejkaramellás jellege, kakaós, csokis, fahéjas, kicsit pörkölt kávés. Van benne vanília, pörkölt mogyoró és mandula, szárított datolya és kesudió. Fűszeres, szárított és kandírozott gyümölcsös, finom fadongás, selymes és bársonyos. Kicsit füstös, olajos, dús és mély aromákkal jellemezhető.  

Íz: A Chivas Regal whisky 18é Pininfarina Edt. 0,7 40% fémDD az egyik egyedi, meghatározó minőségű terméke az alkotónak, az egyik legjobb whisky a gyártótól, kiemelkedő tipusként jelenik meg a kedvelőinek. Rengeteg íz, aroma, zamat "szorult bele"! Édeskés, kissé füstös, pörkölt malátás, gabonás, nagyon sok gyümölcs íz réteget érezhetünk benne. Selymessége és légiessége a felső határokat súrolja. Fadongás, olajos magvak garmada azonosítható be benne. Szárított gyümölcsök, fűszerek és vanília, gyömbér, tejkaramella emeli az élvezeti szintet. Remek itóka! 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, édeskés, kissé füstös, karamellás, rétegezett, komplex, gyümölcsös, fűszeres.

Szín: Sötét borostyán sárgás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Tedd magasra a mércét ezzel a palack itallal a partin! Eggs!

Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.  

A 18 éves Chivas Regal Colin Scott, a jelenleg is a Chivas Brothers szolgálatában álló keverőmester alkotása.
Minden egyes palack egyedileg sorszámozott, amely alapján pontosan visszakereshető, hogy mely whiskyk keverékéből készült, és mely hordókban érlelték, több mint 18 éven át.

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok