Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Metaxa Angels Treasure brandy 0,7 41% pDD

metaxa-angels-treasure.jpg
metaxa-angels-treasure.jpg
Cikkszám: Ig-00634
Felvéve: 2017-01-24
Módosítva: 2022-11-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 98 571 Ft / 1 l
Ár: 69 000 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 69000 Ft 69000

Termékismertető

Metaxa Angels Treasure brandy 0,7 41% pDD
  • Származás: Görögország
  • Gyártó: Metaxa Brandy Distillery/Metaxa House
  • Alapanyag: Szőlő, szőlőbor, muskotályos bor, fűszerek, rózsaszirom
  • Érlelés: Tölgyfahordóban.
  • Alkohol tartalom: 41 % vol
  • Érdekesség: 1888-ban alapította a gyárat a Spyros Metaxas úr.
  • Illat: Az illataira jellemző a rendkívüli összetettség. Túlnyomóan a szerecsendió, dió, mandula, szegfűszeg, mogyoró, kakaó, csokoládé és vanília, mazsola aromái rakódnak egymásra minden egyes rétegben. A fűszeresség mint szó itt jelentésében kiteljesedik a kóstoló számára. Sokszor és finoman kell kóstolni az illatokat, hogy mindent felfedezzünk benne. 
  • Íze: Az első íz az édeskés-száraz dió, mogyoró, mandula. A következő a tölgy, fahéj, gyömbér, vanília. Aztán a barack, szilva, tószt, kakaó, csokoládé és a karamell. Később kiemelkedik a fűszeres-gyógynövényes jelleg is, majd a citrusok, de különösen a narancshéj és a citromhéj. Remek, teljes, kerek, kész - talán így lehet összefoglalóan jellemezni ezt a folyékony aranyat. Akik imádják a sokrétegű zamatokat, nos, nekik eljött a Kánaán!
  • Szín: Sötét óarany.
  • Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – konyakos poharat használva szobahőmérsékleten, és ha kedved van, akkor jéggel is.
Egyéb érdekesség

Ezt a terméket Constantinos Raptis blender (keverő mester) alkotta meg. Az a vélemény, hogy a brandy olyan jó, hogy ez már az angyaloknál is kincsnek számít. Így lett ez a neve az italnak. Úgy készítette el a brandyt, hogy a Metaxa ház legrégebbi, legféltettebb kincseiből vételezett, mazsola borral keverte és újra érlelte ezt a keveréket. A végeredmény önmagáért beszél......

A gyár Kétféle minőségi kategóriát alkotott a későbbi fejlesztések során, a csillagokkal jelöltet ( ez annyi éves érlelést jelent a fahordóban, amennyi csillag van a palackon ), illetve a másik minőségi kategória a Reserve osztályt.

Ülj le és úgy élvezd az életet, hogy tudd, ritka kincs van a poharadban!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!