Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

A.E. Dor Cognac X.O. 0,7 40% pDD

a-e-dor-xo-new.jpg
a-e-dor-xo-new.jpg
Cikkszám: Ig-00606
Felvéve: 2016-11-16
Módosítva: 2023-06-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 73 400 Ft / 1 l
Ár: 51 380 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 51380 Ft 51380

Termékismertető

A.E. Dor Cognac X.O. 0,7 40% pDD 

 

Egy kis történelem, - érdekességek:

Az A.E. Dor Cognac X.O.-t előállító céget nagyon régen, 1858.-ben alapította egy ,,bohém,, úr, aki rendesen szerette az életet, a lóversenyt, hölgyeket, italokat - és  a különleges konyakokat, párlatokat. Ennek az úriembernek a neve nem volt más, mint Amédée Edouard Dor.

Nem esett messze az alma a fájától, mert egy régi konyak készítő család sarja volt. Felvett egy különleges szokást, miszerint is szenvedélyesen gyűjtötte a Grande Champagne konyakokat. Fogta magát és beletöltötte tölgyfa hordóba évtizedekre, majd sok tíz év után demizsonban tárolta őket.

(Akkor vette ki hordóból, amikor már nem értek tovább, ez jellemzően 35-60 év után következik be.)

Kiszúrta magának jó érzékkel a Nagy Filoxéra Járvány idejét,- 1875. -és akkor nagyon sokat vásárolt, ami egy óriási érték manapság!    

Ez a konyak gyöngyszemekből álló páratlan kollekció egy kiemelkedően értékes öröksége lett a cégnek. A legöregebb itókák állítólag az 1700-as évek végétől ott sorakoznak a polcokon. Sajnálatos tény az, hogy a hordóból először értelemszerűen a fajsúlyában könnyebb alkohol párolog el, (ez az ,,Angyalok Jussa,, elnevezést kapta, évi 1-1,5 %)  így a nagyon öreg, folyékony aranyak alkoholtartalma jelentősen kevesebb.

Erre remek illusztratív példa az A.E. Dor vállalat egyik legöregebb konyakja (1805) a Soleil d’Austerlitz az alkoholtartalma nem több mint 30%. Azonban ettől még ez a konyak olyan bársonyos, mint egy legnemesebb szőttes, ízei, aromái pedig egyenesen a ,,mennybe,, visznek.

A.E. Dor Cognac X.O. 0,7 40% pDD, egy 25 éves legfiatalabb alkotóval blended pompás konyak. Finom vanília, karamell, fahéj érződik benne. Az un. húzása nagyon selymes, összetett és édeskés-fűszeres ízekkel, aromákkal teli.

Élvezeti értéke nagyon magas, próbáld ki!

Kedves Egészségedre!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!