Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Grant's 6é Elementary C Carbon Scotch whisky 1,0 40% pDD

grants-6y-carbon.jpg
grants-6y-carbon.jpg
Cikkszám: Ig-00604
Felvéve: 2016-11-09
Módosítva: 2020-12-01
Egység: 1 lBruttó egységár: 13 530 Ft / 1 l
Ár: 13 530 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13530 Ft 13530

Termékismertető

Grant's 6é Elementary C Carbon Scotch whisky 1,0 40% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: William Grant's Whisky Distillery
Ital típus: Scotch, blended
Érlelés módja: Kiégetett fahordóban érlelt, 6 éven át.

Érdekesség: A neve a szén, mint elem 6-os sorszámából és a 6 éves érlelésből származik!
 
Illat: A Grant's 6é Elementary C Carbon Scotch whisky 1,0 40% pDD illat felhőiben az állandó fejlesztés és kísérletezés eredménye tündöklően kimutatható! Tudományos és természetes tapasztalati úton szerzett információk segítségével keverik ki ezt a whiskyt. Pontosan ezért már a kipárolgásainak az érzékszervi vizsgálatánál rájövünk, hogy mennyire komplex, összetett, sokrétegű aromákat tartalmaz ez az ital. Édeskés, füstös és tőzeges, de nem tolakodóan. Malátás, gabonás, faszenesen pörkölt, hordós, tölgyfás. Mindeközben virágos, aszalt gyümölcsös, vaníliás, csokis, kakaós, kávés, mogyorós és mandulás. Illatozd meg, és meglátod, van ott még pár réteg a felszín alatt.....!  

Íz: A Grant's 6é Elementary C Carbon Scotch whisky 1,0 40% pDD egyszerű szavakkal: fantasztikus! Édeskésen emelkednek ki az alapanyagok - maláta, gabona. Pörkölt, tőzeges, füstös,- na persze rendkívül finoman oszlanak el a kóstoló kortyokban! Kakaós, csokis, karamellás, mandulás, mogyorós, diós és aszalt gyümölcsös (körte, alma, szilva) Csuda selymes és bársonyos hatása van a kiváncsi ajkakra. Természetesen a donga, a tölgy, annak is a kiégetett változata mind mind benne van az ízeiben! Nem tolakodó vagy nem karcos, hanem ellenkezőleg - finom lepelként simul a szomjas ajkakra. 

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, édeskés, malátás, tölgyes, kakaós, csokis, gyümölcsös.

Szín: Érett aranysárga.

Füstösség: Enyhén füstös, enyhén tőzeges.

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskys poharat használj!

Hívd meg a Testvéreidet és mutasd be ezt a szép italt! Eggs!

Érdekesség:

Ez a whisky 6 éves, és egy új generáció legelső exkluzív tagja a skót blended whisky sorban.

A Grant’s 6 éves Carbon whisky a Wlilliam Grrant & Sons egyik whiskyje a háromból, amely elkészítésekor bemutatták, rámutattak arra, hogy a tudományos készítési módokat keverve a hagyományos eljárásokkal minden egyes ízhatásban milyen jobbító eredményt értek el.

Az összes, a végterméket alkotó whisky tipus (mivel blended-kevert whiskyről van szó) ízekre gyakorolt hatása érzékelhető, jelentkezik a rendkívül komplex összhatásban.

A szén vagy faszén, - jelentkezik, benne van - a tőzegben vagy a kiégetett hordókban, amelyeket az  érlelés során használnak fel. Eképpen nagy hangsúlyt kap a 6 éven át tartó jól kiégetett tölgyfa hordók jótékony szerepe is (kiégetés miatt) a kész whiskyben.

Ennek a blended whsikynek a megalkotásakor Brian Kinsman és csapata felhasznált single maltokat és gabona whiskyket.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!