Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chivas Royal Salute The Diamond Tribute whisky 0,7 40% pDD

Chivas Royal Salute
Chivas Royal Salute
Cikkszám: Ig-005954
Felvéve: 2016-10-28
Módosítva: 2020-12-15
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 179 400 Ft / 1 l
Ár: 125 580 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 125580 Ft 125580

Termékismertető

Chivas Royal Salute The Diamond Tribute whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Moray, Keys, Speyside
Gyártó: Chivas Brothers Whisky Lepárló (Pernod Ricard)
Alapanyag: Árpa, Gabona


Érlelés: 21 év fahordóban, 30 féle alap whiskyből kevert, azaz blended whisky. A Chivas Royal Salute Diamond Tribute II. Erzsébet Királynő koronázásának 60. évfordulójára készült limitált kiadás, mert a 30 whisky a legjobbakból került ki.

Illat: A Chivas Royal Salute The Diamond Tribute whisky 0,7 40% pDD illataiban olyan aroma bombát kap az érdeklődő, hogy biztosan "megemlegeti", és sokáig él az emlékeiben. A kipárolgásai során uralkodik a mérhetetlen selymesség és bársonyosság (hát akkor mi lesz az ízeiben..!?) Tele van édeskés, malátás, hordós, gyümölcsös, fűszeres zamatokkal, de menjünk sorjában. Nagyon illatos virágos, édeskés szárított növényes, extra finom gyümölcsös. Vaníliás, fahéjas, kandírozott gyümölcsös, barackos, dinnyés, mangós, keleti fűszeres, pörkölt hordó dongás, nektárosan mazsolás, mézes aromák elégítik ki minden szinten a szaglószervet. 

Íz: A Chivas Royal Salute The Diamond Tribute whisky 0,7 40% pDD megkóstolásakor tudni kell, hogy ez az esemény maga az ünnepe a csodás whisky alkotás művészetének. Különleges keverés, kiemelkedő alap whiskyk, limitált mennyiség, egyedi ízek csokra jelzi ezt a felemelő alkalmat a kóstoló ajkaknak. Édeskés, malátás, pörkölt gabonás, pörkölt napraforgós és tökmagos, sárgadinnyés, sárgabarackos, szilvalekváros, mogyorós, kesudiós és fahéjas, kakaós, karamellás. Gyömbér és kardamon, némi méz és mazsola kápráztatja el a boldog és szerencsés kóstolót. Íz rétegei szint megszámlálhatatlanok.  

Lecsengés: Nagyon hosszú, extra bársonyos, légies könnyeségű dús és sűrű aromái igen lassan tűnnek tova.

Szín: Sötét borostyán, sötét sárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Lepd meg a legjobb Barátodat egy ilyen palack gyönyörűséggel! Eggs!


Érdekesség:

1801.-ben kezdődött a Chivas Regal családi története, méghozzá a Stratischla Lepárlóban (alapítás 1786.-ban) A Chivas Testvérek a királyi udvar beszállítóivá váltak úgy, hogy Aberdeenben luxus élelmiszereket, fűszereket árultak. Viktória Királynő ebben a kegyben részesítette őket, történt mindez 1843.-ban.

1860.-ban kezdték el gyártani a Royal Glen Dee elnevezésű blended whiskyt.

A Chivas Regal 1900.-ban az amerikai piacra szánt termékük volt, és a világsikere a mai napig tart.


Érdekesség 2.:

" A Chivas Royal Salute "The Diamond Tribute" whisky 0,7 40% pDD

A Chivas Regal Diamond Tribute Whisky a Chivas Brothers Royal Salute szériájának limitált kiadású változata, mely II. Erzsébet királynő 60. koronázási évfordulójának tiszteletére készült.

Az első palack Royal Salute whisky 1953-ban került a királyi asztalra és ezt követően folyamatosan megtalálható volt a királyi család fogadásain. A Diamond Tribute kiadás nevét a legtökéletesebben csiszolt drágakövekről kapta, hisz a blend is a legkiválóbb, legértékesebb whisky-k házasításából született.

A blend legkülönlegesebb tétele a Highland régió legrégibb főzdéjének - a Strathisla lepárló - különleges gonddal előállított nedűje, mely szigorú felügyelet alatt minimum 21 évet tölt tölgyfahordóban.

A Diamond Tribute kiadás a lepárló vezérigazgató Christian Porta szerint méltó a királyi udvarhoz és az ultra prémium whisky. Karakterében hű a whisky hagyományaihoz, így értékei is e szerint mutatkoznak meg, továbbá gazdagsága egyszerre ötvözi magában a whisky lány, finom vonásait és gazdag komplexitását. A Chivas Regal Diamond Tribute Whisky egy kiváló tétel, melyet szívesen ajánljuk a whisky rajongók és gyűjtők figyelmébe egyaránt." 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!