Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore Gold Reef Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD

bowmore-gold-reef.png
bowmore-gold-reef.png
Cikkszám: Ig-00592
Felvéve: 2016-10-28
Módosítva: 2021-05-06
Egység: 1 lBruttó egységár: 23 990 Ft / 1 l
Ár: 23 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23990 Ft 23990

Termékismertető

Bowmore Gold Reef Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: A hosszát a gyártó nem adja meg, de az biztos, hogy előbb ex-whiskys, majd ex-sherrys hordóban fejeződik be.

Illat: A Bowmore Gold Reef Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD kipárolgásában az aromákra a kétszeres whiskys-sherrys hordós érlelés rányomta a bélyegét. Vaníliás, kakaós, csokis és karamellás, barackos, kissé körtés, mazsolás, mézes zamatok törnek elő. Fűszeres, gyógynövényes, hordós, dongás, selymes és bársonyos. Kifejezetten kellemesek a párái, tele van dús zamatokkal. 

Íz: A Bowmore Gold Reef Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD füstös ízekkel indul el a kóstolás útjára. Édeskés, malátás, sokféle gyümölcsöt tartalmazó (barack, körte, narancs, narancshéj, meggy, csersznye) égetett fás-dongás, kakaós, csokis, karamellás zamatai bizony nagyon vonzóak. Selymes, bársonyos hatása van a nyelvre. kardamon, fahéj, vanília, gyömbér kerül elő. 

Lecsengés: Hosszú, édes-száraz, füstös, fűszeres, kellemes. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Ismerkedj meg ezzel a whiskyvel, majd szervezz egy gyertyafényes vacsorát! Eggs!   

 

Érdekesség:

A Bowmore szorosan kötődik a tengerhez, hisz annak partján működik, és ez érződik is a karakterén, így a marketingesek minden alkalmat megragadnak, hogy ezt hangsúlyozzák.

A mostani travel retail szegmensbe szánt sorozatuk minden tagja a tengerhez köthető nevet kapott, úgy, mint Gold Reef, White Sands, Springtide és a Black Rock.

Ha Islay-n járnánk, és elvetődnénk a Bowmore lepárlóba, és ott módunk lenne kitekinteni az egyik tengerre néző ablakon, akkor láthatnánk a Loch Indaal-öböl fölé magasodó sziklákat, a magasztos Black Rock kiszögellést.

A sötét hangulatnak megfelelően ezt a whiskyt nagyrészt sherry hordóban érlelték, amely által jó egyensúlyt tart a tőzegfüst, az édes vajkaramella és a narancs között, az első szippantástól az utolsó kortyig.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!