Termékeink

Courvoisier V.S. Le Voyage de Napoleon cognac 1,0 40%

courvoisier_vs-napoleon.jpg
Cikkszám: Ig-00572
14 190 Ft

termekismerteto

Courvoisier V.S. Le Voyage de Napoleon cognac 1,0 40%

 

Ennek a konyaknak, azaz a Courvoisier-nak a méltán híres története 1809-ben kezdődött. Ekkor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő úgy gondolta, hogy ideje céget alapítani. Tették ezt Párizsban.

Történt egyszer, hogy a jó munkának következtébe Napoleon Bonaparte tette tiszteletét náluk. A nagy hadvezérnek igen-igen megtetszettek a nedűk, és megparancsolta a katonáinak az ellátását is ezzel a finomsággal, reggelente egy pohárral kaptak,- kedély javítóként.

Amikor száműzetésbe ment, akkor csak pár hordót vitt ebből a konyakból, mint az egyetlen engedélyezett luxuscikket.

A termék:

50 kistermelőtől a Fins Bois régióból vásárolják az alapokat és utána mester keverők alkotják meg ezt a remek konyakot. Dupla hordós érlelés az egyik legfontosabb eleme az ízek, aromák végső kialakulásának.

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac, Fine Champagne
Földrajzi eredetvédettség: Van
Lepárló: Courvoisier Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő
Érlelési idő: minimum 4 év
Érlelési kategória: V.S.
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, (double barell)
Hordó típusa: Tölgyfa hordó

Illat: Jól összetett, remekül kiérlelt konyakról van szó. Kóstoláskor a klasszikus elemek jelentkeznek,- vanília, toast, tölgy, narancs, pörkölt mandula.

Íz és lecsengés: Teljesen élvezetes, finom ízek jelennek meg azonnal. Kezdésként az édeskés vaníliával, szárított narancs, karamell, majd a csokoládé és a tölgy pörkölt íze a jellemző.

Így kóstold meg: Önts ki pár centet, gusztáld meg, nézd meg a színét és élvezd ki az ízét. Koktélokba is remek, jéggel önmagában finom.

EGGS !

 


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok