Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam Kentucky Dram whisky 1,0 40% fémDD

jim_beam_kentucky_dram.jpg
jim_beam_kentucky_dram.jpg
Cikkszám: Ig-00526
Felvéve: 2016-02-24
Módosítva: 2021-07-07
Egység: 1 lBruttó egységár: 19 420 Ft / 1 l
Ár: 19 420 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 19420 Ft 19420

Termékismertető

Jim Beam Kentucky Dram whisky 1,0 40% fémDD


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Jim Beam: min 51 % kukorica, árpa, rozs +Ardmore skót single malt whisky
Érlelés: Fahordóban, ( Ardmore + Jim Beam blended)


Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt, a Jim Beamet. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky. Jelen esetben ez a whisky egy merész próbálkozás a skót whiskyvel történő házasítás miatt.

Illat: A Jim Beam Kentucky Dram whisky, mint blended skót-bourbon keverék illatai egy új dimenziót hozott létre. Az illata sokkal inkább lesimítottabb, mert hatás-ellenhatás elve érvényesül, minden egyes jellemzőt tompít vagy kiegészít egy másik az aromák összekeveredésekor a whiskyben. Kitöltve a kóstoló pohárba érezzük a kukorica édes, klassz illatát, a tőzeges füstösséget, a vaníliát, a fűszereket és az árpamaláta szuper aromáját. A vanília erőteljes, a tószt és pörkölt illat alap kifejezett.

Íz: A Jim Beam Kentucky Dram blended whisky ízeiről nyilatkozni csak jót lehet, mert a házasítás során az alap ötlet bevált. El lehet mondani, hogy simább, selymesebb és egyben több íz réteget magában hordozó whisky kerekedett ki ebből a próbálkozásból. Az édeskés, kukoricás, de itt már malátás kellemes aroma tovább finomodott az eredeti italokhoz képest.
Aztán ott van a vaníliás zamat, ami az egyik legfontosabb része az íz rétegeknek, nos, ez ebben a nedűben varázsosan sima és intenzív. A hordós, dongás, tölgyes fűszeres jelleg úgy erősödött fel, hogy nem lett karcos. Ugyan ez igaz a tőzegességre is. Tehát összesítésképpen elmondható, hogy ez egy helyesen tovább gondolt, remek ital. 

Lecsengés: Jó sokáig, vaníliás, tőzeges, fűszeres, tartja meg az utóízeket.

Szín: Aranysárga, sötét narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, és értékeld magadban a fenti ismérveket, élvezd ezt az új trendi whiskyt! Eggs!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!