Termékeink

Jim Beam Kentucky Dram whisky 1,0 40% fémDD

jim_beam_kentucky_dram.jpg
Cikkszám: Ig-00526
18 050 Ft

termekismerteto

Jim Beam Kentucky Dram whisky 1,0 40% fémDD


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Jim Beam: min 51 % kukorica, árpa, rozs +Ardmore skót single malt whisky
Érlelés: Fahordóban, ( Ardmore + Jim Beam blended)


Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt, a Jim Beamet. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky. Jelen esetben ez a whisky egy merész próbálkozás a skót whiskyvel történő házasítás miatt.

Illat: A Jim Beam Kentucky Dram whisky, mint blended skót-bourbon keverék illatai egy új dimenziót hozott létre. Az illata sokkal inkább lesimítottabb, mert hatás-ellenhatás elve érvényesül, minden egyes jellemzőt tompít vagy kiegészít egy másik az aromák összekeveredésekor a whiskyben. Kitöltve a kóstoló pohárba érezzük a kukorica édes, klassz illatát, a tőzeges füstösséget, a vaníliát, a fűszereket és az árpamaláta szuper aromáját. A vanília erőteljes, a tószt és pörkölt illat alap kifejezett.

Íz: A Jim Beam Kentucky Dram blended whisky ízeiről nyilatkozni csak jót lehet, mert a házasítás során az alap ötlet bevált. El lehet mondani, hogy simább, selymesebb és egyben több íz réteget magában hordozó whisky kerekedett ki ebből a próbálkozásból. Az édeskés, kukoricás, de itt már malátás kellemes aroma tovább finomodott az eredeti italokhoz képest.
Aztán ott van a vaníliás zamat, ami az egyik legfontosabb része az íz rétegeknek, nos, ez ebben a nedűben varázsosan sima és intenzív. A hordós, dongás, tölgyes fűszeres jelleg úgy erősödött fel, hogy nem lett karcos. Ugyan ez igaz a tőzegességre is. Tehát összesítésképpen elmondható, hogy ez egy helyesen tovább gondolt, remek ital. 

Lecsengés: Jó sokáig, vaníliás, tőzeges, fűszeres, tartja meg az utóízeket.

Szín: Aranysárga, sötét narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Kedves egészségedre, és értékeld magadban a fenti ismérveket, élvezd ezt az új trendi whiskyt! Eggs!


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok