Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfarclas Springs Single Malt Scotch whisky 0,7 46% fémDD

glenfarclas_springs.jpg
glenfarclas_springs.jpg
Cikkszám: Ig-00521
Felvéve: 2016-02-10
Módosítva: 2018-12-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 24 986 Ft / 1 l
Ár: 17 490 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 17490 Ft 17490

Termékismertető

Glenfarclas Springs Single Malt Scotch whisky 0,7 46% fémDD

 
Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenfarclas Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó, Oloroso sherry hordó
Limitált kiadás: Limitált kiadás
 
Illat: A Glenfarclas Springs Single Malt Scotch whisky 0,7 46% fémDD első kitöltése után kellő tapasztalatra kell szert tenni az illatok terén, ez legyen a legelső feladat a teljes kép megszerzéséhez! Édeskés, kicsit füstös, tőzeges, pörkölt fás, szilvalekváros, narancsos, kandírozott narancshéjas, sherrys, pörkölt fás, dongás érzet tolul elő a páráiból. Alma kompót, pörkölt mogyoró és mandula, kesudió, dió is előkerül az aroma rétegek közül. Fűszeres, szárított gyümölcsös és gyógynövényes. 

Íz: A Glenfarclas Springs Single Malt Scotch whisky 0,7 46% fémDD megillatozása után már ott is vagyunk a lényeges és várva várt pontnál, - a kóstolásnál. Édeskés és füstös, de csak kicsit. Malátás, hordós, fadongás, sherrys, lekváros, szilvás, kicsit kompótos, barackos. gyömbér és fahéj, kakaó, csokoládé, némi szegfűszeg is ott lappang a többedik kortyban. Selymes, bársonyos, jó italú whisky. Pörkölt mogyoró, pörkölt kávé és mandula bukkan fel a későbbiekben. Szárított gyümölcsök és gyógynövények zamata növeli az élvezeti értékét.

Lecsengés: Kellően hosszú, lágy, selymes, bársonyosan tűnik tova. 

Szín: Borostyán

Így próbáld ki a poharadban: Végy egy szép kristály, esetleg egy ólomkristály poharat, és 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel.

Kóstold meg a Haverok társaságában! Eggs!

Érdekesség:

A “Glenfarclas - The Legend of Speyside” egy kisebb sorozat, mely három típusú whiskyből áll. Eredetileg csak a német piacon volt kapható, mostanra azonban máshol is hozzáférhetőek.
A családi tulajdonban lévő vállalkozás lepárlóiban hűek a hagyományokhoz, így minden whisky a múltra való tekintettel készül. A trilógia tagjai a Passion és a Springs, amelyek a Glenfarlas whisky nagyszerűsége előtt tisztelegnek.
Nem hidegen szűrik őket. Klasszikus, karakteres íz- és illatviláguknak köszönhetően a Springs textúrája különleges. Nem mindennapi ízek keveréke, melyet az ínyenceknek muszáj megkóstolniuk. Borostyán színű, aranybarna ital.

Egyéb érdekesség: Összesen 6000 üveget palackoztak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!