Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin Prime Cellar Sel. No.16. Cognac 1,0 40% pDD

remy_martin_prime_cellar.jpg
remy_martin_prime_cellar.jpg
Cikkszám: Ig-00485
Felvéve: 2015-11-10
Módosítva: 2020-10-29
Egység: 1 lBruttó egységár: 23 950 Ft / 1 l
Ár: 23 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 23950 Ft 23950

Termékismertető

Remy Martin Prime Cellar Sel. No.16 Cognac 1,0 40% pDD

 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin Prime Cellar Sel. No.16. cognac 1,0 40% pDD

A történet azzal kezdődik, hogy Pierette Trichet a Remy Martin cellar/pince mestere fejlesztésbe kezdett azért 2013.-ban, hogy megmutassa külvilágnak azt a változatosságot, amit a régió által előállított konyakok jelentenek. Elkezdte a munkát és előre vette a sorrendben a Domaine de Merpins pincerendszert, ami a Remy Martin tulajdona. Itt nagyon sokféle párlatból lehet elindulni, ha valaki szép konyakot szeretne alkotni.

A végeredményképpen piacra került limitált kibocsájtású konyak variáció a 16. azaz N°16 pincéről kapta a nevének egy részét. Jellegzetessége, hogy vadonatúj hordókban végzik a  párlatok érlelését. Ennek a műveletnek és a pince belső levegőjének, a mikroorganizmusoknak eredményeként egy rendkívül ízes, gazdag aromájú konyak lett a próbálkozás vége. A neve a Prime Cellar Selection.

A Remy Martin Prime Cellar Sel. No.16. cognac 1,0 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac, Fine Champagne
Lepárló: Rémy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési kategória: V.S.O.P.
Érlelés módja: Limousin Fahordóban érlelt

Illat: Illatai sorban a következőképpen jelentkeznek : szőlőgyümölcs, szárított gyümölcs, vanília, fűszerek, alma, virág.

Íz: Már az első kortynál érezzük: vanília, aszalt gyümölcsök, pörkölt mogyoró és mandula, tölgyfa, karamell, fahéj.

Lecsengés: hosszan, lassan, melengetően nyúlik el.

Szín: Borostyán  színű, sárga.

Így kóstold meg: Tölts keveset a poharadba és lassan ízlelgesd a tenyeredben melengetve.

EGSS !

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!