Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Bowmore Black Rock Single Malt whisky 1,0 40% pDD

bowmore_black_rock.jpg
bowmore_black_rock.jpg
Cikkszám: Ig-00476
Felvéve: 2015-10-15
Módosítva: 2020-09-09
Egység: 1 lBruttó egységár: 19 790 Ft / 1 l
Ár: 19 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 19790 Ft 19790

Termékismertető

Bowmore Black Rock Single Malt whisky 1,0 40% pDD

Származási hely: Skócia,
Gyártó: Bowmore Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: A hosszát a gyártó nem adja meg, de az biztos, hogy ex-sherrys hordóban fejeződik be a nemesedés.

Illat: A Bowmore Black Rock Single Malt whisky 1,0 40% pDD az illataiban egyértelműen érezzük az ex-sherrys hordó modifikáló hatását az aromák tekintetében. Az édeskés, gyümölcsös, kicsit meggyes és karamellás, tejcsokis zamatok szépek a kipárolgásaiban. A hagyományos aromákat is megtestesíti ez a szépséges ital, mert Islay szigetének összes jellegzetessége benne van, azaz a kiemelkedően füstös, erőteljesen égetett, égetett fás, édeskés, de egyben száraz illat felhők keretén belül érezhetjük ezt. 

Íz: A Bowmore Black Rock Single Malt whisky 1,0 40% pDD csodás zamatokkal örvendezteti meg a kóstoló ajkakat. Ízeiben, az első kortyaiban a lekaramellizálódott gyümölcsös, meggyes, cseresznyés, barackos jegyek ismerhetőek fel az első körben. Füstös, és száraz, fűszeres aromákat is bőséggel találunk benne. Kandírozott narancsos ízei csodás egyensúlyban vannak az égetett cukor-szerű, fadongás, tölgyfás, faszenes jellegű ízekkel. Érezni benne kicsi borsot, kardamont, szegfűszeget, mézet, mazsolát. 

Lecsengés: Hosszú, édes-száraz, lekváros-gyümölcsös, füstös, pörkölt fás, fűszeres, nagyon kellemes. 

Szín: Sötét sárga, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Ismerkedj meg ezzel a whisky családdal, hidd el érdemes! Eggs!   

 

Érdekesség:

A Bowmore szorosan kötődik a tengerhez, hisz annak partján működik, és ez érződik is a karakterén, így a marketingesek minden alkalmat megragadnak, hogy ezt hangsúlyozzák.

A mostani travel retail szegmensbe szánt sorozatuk minden tagja a tengerhez köthető nevet kapott, úgy, mint Gold Reef, White Sands, Springtide és a Black Rock.

Ha Islay-n járnánk, és elvetődnénk a Bowmore lepárlóba, és ott módunk lenne kitekinteni az egyik tengerre néző ablakon, akkor láthatnánk a Loch Indaal-öböl fölé magasodó sziklákat, a magasztos Black Rock kiszögellést.

A sötét hangulatnak megfelelően ezt a whiskyt nagyrészt sherry hordóban érlelték, amely által jó egyensúlyt tart a tőzegfüst, az édes vajkaramella és a narancs között, az első szippantástól az utolsó kortyig.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!