Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Gekkeikan 0,72 14,5%

sake-gekkeikan-720ml.jpg
sake-gekkeikan-720ml.jpg
Cikkszám: Ig-00471
Felvéve: 2015-10-15
Módosítva: 2021-06-22
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 5 806 Ft / 1 l
Ár: 4 180 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 4180 Ft 4180

Termékismertető

Sake Gekkeikan 0,72 14,5%


Származás: Japán
Gyártó: Geikkeikan Company, alapítva 1637.(!)
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják. A lekoptatott rész jellemzően 15-70 %-ban marad meg. A legrosszabb minőségű sake a 70, a legjobb a 25 %-osból készül.

Illat: A Sake Gekkeikan 0,72 14,5% az egyik legelterjedtebb, kiváló hírnévnek örvendő, közepesnél jelentősen jobb minőségű sake Japánban. A megillatozása kapcsán fogalmat kaphatunk arról, hogy a Japá Nemzet mennyire hagyomány tisztelő, mert ezt az italt és márkát már több mint 380 éve fogyasztják. Legelőször 5, majd 15, 25, 40 és 50 fokon próbáltuk ki az italt, és persze illatoztuk meg. Minden hőmérsékleten több és más zamatot fedeztünk fel. Az alap félszáraz, félédes jelleg mellett a gyümölcsössége és az almás, lisztes, főtt kukoricás illatok a szilva aromájával együtt jelen vannak a páráiban. 

Íz: A Sake Gekkeikan 0,72 14,5% megkóstolásakor a jól begyakorolt változó hőmérsékletet mindenképpen alkalmaztuk. Ez az ital 12-18 fokon volt számunkra a legjobb, de 40 és 50 fokon már sokkal több aroma és íz szabadult fel. Jellegzetes élesztős, kelt tésztás, szilvás és almás jegyek voltak az uralkodóak. Fűszeres, kissé zelleres, kardamonos, korianderes, gyömbéres zamatok kápráztattak el. Selymes, bársonyos, nagyon jó húzású nedű!

Lecsengés: Közepesen hosszú, a végén az enyhén édeskés-száraz, körtés, korianderes jegyekkel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Mutasd be a családodnak ezt a szép hagyományokkal bíró japán italt! Jó beszélgetést ma estére! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!