Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie Dornoch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

glenmorangie_dornoch.jpg
glenmorangie_dornoch.jpg
Cikkszám: Ig-00464
Felvéve: 2015-08-28
Módosítva: 2020-11-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 53 829 Ft / 1 l
Ár: 37 680 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 37680 Ft 37680

Termékismertető

Glenmorangie Dornoch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Ex-whiskys, Bourbon whiskys hordóban, de (!) adnak hozzá egy kisebb mennyiségű, tőzegesebb whisky változatot is, amely Amontillado hordóban érlelődött.

Illat: A Glenmorangie Dornoch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD nem véletlenül limitált kiadás, mert az érlelési módja nem teszi lehetővé, hogy bármennyit előállítsanak. Édeskés, kicsit tőzeges és füstös, mellette lekváros és csokis aromái a fő oszlopok az illatok tengerében. Kifejezetten különleges zamat rétegek bontakoznak ki a kipárolgásából. Gyümölcsös, almás, nektarinos, gapefruitos, citrusos, lime-os, narancsos, baracklekváros. A karamell és a tőzeges al-rétegek is előkerülnek a megillatozásakor. Diós, mogyorós, könnyedén fűszeres. 

Íz: A Glenmorangie Dornoch Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD igazán kellemes élményt nyújt. Édeskés-száraz-füstös. Tele van gyümölcsökkel, az illatoknál megismerteken túl egy kis szilva szárítva, némi datolya és füge. Jól kivehető a csokoládé tejes változata, lágy kakaós és fahéjas benyomás érkezik a 3.-4. korty körül. Némi élénk ánizs, kicsi csípős fehérbors. Az Amontillado-s hordó lekvárosságot és kandírozott gyümölcsösséget vitt a whiskybe az érlelés során. Természtesen a hagyományos hordó ízek és a tölgyesség sem maradt ki belőle. 

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés-füstös-száraz, gyümölcsös, fűszeres, földes-tőzeges

Szín: Közepesen sárgás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ajándékozd meg ezzel a limitált nedűvel az Édesapadát! Eggs!

Érdekesség:

A név "Dornoch" a Dornoch First nevű vízpartról kapta az inspirációt, ahol is a lepárló fekszik. A keverő mester, Dr. Bill Lumsden úr különleges kiadású itala ez, amely ráadásul csak limitált darabszámban létezik. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!