Termékeink

Ron Varadero Elixir de Cuba rum 0,7 34%

ron_varadero_elixir.jpg
Cikkszám: Ig-00457
7 765 Ft

termekismerteto

Ron Varadero Elixir de Cuba rum 0,7 34%

 

Egy kis érdekesség és történelem:
A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan  Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornád gyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznosságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert ő adja nekünk a Ron Varaderót.

A Ron Varadero Elixír bemutatása:

Ez a rum már megjelenésében is tekintélyes, mert igazán sötét színt kapott a hordóban. Az ízében azonnal jelentkezik az édeskés karamell, melasz, kakaó egyveleg. Friss, jó érzés jár át rögtön az első kortynál. 7 évet töltött el az érlelési folyamatban, és minő érdekes fejlemény - szőlőlevet is adnak hozzá íz fokozás céljából. Tökéletes a krémessége, bársonyossága. Szinte,- jó értelemben véve -  felrobban a nyelvünkhöz érve a szánkban.

Így élvezd a poharadban: Tessék elővenni a kristálypoharat és minden kortynak adni 2-3-5 percet. Ezzel tisztelve meg ezt a nemes rumot. Ha a tapasztalt ízt már nem akarod, akkor koktélozhatsz, de az már egy másik ,,kávéház,, ! Jut eszembe,- a kávéba öntve egy keveset,- bearanyozza azt !

Legyen nagyon szép estéd!

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok