Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Varadero Elixir de Cuba rum 0,7 34%

ron_varadero_elixir.jpg
ron_varadero_elixir.jpg
Cikkszám: Ig-00457
Felvéve: 2015-08-28
Módosítva: 2021-09-16
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 11 571 Ft / 1 l
Ár: 8 100 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8100 Ft 8100

Termékismertető

Ron Varadero Elixir de Cuba rum 0,7 34%

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Egy kis érdekesség és történelem:
A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan  Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornád gyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznosságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert ő adja nekünk a Ron Varaderót.

A Ron Varadero Elixír bemutatása:

Ez a rum már megjelenésében is tekintélyes, mert igazán sötét színt kapott a hordóban. Az ízében azonnal jelentkezik az édeskés karamell, melasz, kakaó egyveleg. Friss, jó érzés jár át rögtön az első kortynál. 7 évet töltött el az érlelési folyamatban, és minő érdekes fejlemény - szőlőlevet is adnak hozzá íz fokozás céljából. Tökéletes a krémessége, bársonyossága. Szinte,- jó értelemben véve -  felrobban a nyelvünkhöz érve a szánkban.

Így élvezd a poharadban: Tessék elővenni a kristálypoharat és minden kortynak adni 2-3-5 percet. Ezzel tisztelve meg ezt a nemes rumot. Ha a tapasztalt ízt már nem akarod, akkor koktélozhatsz, de az már egy másik ,,kávéház,, ! Jut eszembe,- a kávéba öntve egy keveset,- bearanyozza azt !

Legyen nagyon szép estéd!


Ron Varadero Elixir de Cuba rum (0,7 34%)(Angol/English)

The distillation, the maturation, and the bottling of the Vadero rums all take place in Cuba, around Santiago de Cuba. In 1862, The Varadero Rum Distillery was founded by the help of the Kingdom of Spain. The factory based on the traditional Cuban sugar cane processing, so all the Rom Varadero rums became an authentic, pure, and real Cuban product as we know it today.

Santiago de Cuba is one of the easternmost cities in terms of geographical location, so the pirates of the Atlantic Ocean and the sailors of merchant and military fleets named the Varadero rum as “the drink of the devil”.

The climate of the territory is favourable for cultivating the “medialuna” type sugar cane, which serves as a base of the molasses fermentation. Under the overall effect of molasses, local bacteria, yeast, and the barrel maturation, the aromas and flavours possessed by this drink are unparalleled.

The most interesting is that the rum master breeds the 5- to 10-year-old barrel bacteria colonies to maintain the constant quality. All of this has been done incessantly since 1862, and it is one of the greatest secrets of the distillery.

 

Since the Nave Don Pancho is the oldest distillery in Cuba, fortunately they are the one who controlling the breeding of this barrel bacteria. Referring to the usefulness, this bacterium is also called “The Mother of Rum”, since it is the creator of Ron Varadero.

 

The Evaluation of the Ron Varadero Elixir de Cuba rum (0,7 34%):

Even the appearance of this rum is very prestigious, thanks to the dark colour caused by the barrel maturation. First, the flavours of sweet caramel, molasses, and cocoa can be discovered, and it feels nice and refreshing right from the first sip. During the 7-year-long maturation time grape juice is also added to the mixture to enhance the overall taste and effect. The perfect velvetiness and creaminess smoothly wrap around the tongue and the palate.

Consumption suggestion: Pour it into a beautiful crystal glass and devote a few minutes to each sip.  If you want to discover new tastes, then mix it with cocktails, but this is another cup of coffee…pouring a little into coffee is another level of enjoyment.

Cheers!

 

Ron Varadero 古巴的不死药朗姆酒 (0,7 34%)

品名: Ron Varadero Elixir de Cuba rum (0,7 34%)

Varadero朗姆酒的蒸馏,陈酿而装瓶的过程都位于古巴的古巴圣地亚哥。1862年,在西班牙的国王的加持之下,Varadero朗姆酒酒厂成立了。该酒厂基于古巴的传统甘蔗种植,因此所有的Varadero朗姆酒是一种真正,纯粹而特殊的古巴饮品。

古巴圣地亚哥是国家的最东边城市之一,从而大西洋的海盗,商船和军船的水手将Varadero朗姆酒命名为”恶魔之酒”了。

该地区的气候利于种植所谓”medialuna”种类的甘蔗,便是发酵糖蜜的必须成分。在种种因素融合之下,例如糖蜜,当地的细菌,酵母,木桶陈酿等,才能造就了这款无与伦比的饮料。

值得一提的是,朗姆酒大师繁殖5到10年的木桶细菌菌落为保证极高的品质。从1862年以来,他们不断地进行着以上的工艺和过程,到目前为止便成为了酒厂伟大的秘密。由于Nave Don Pancho是古巴最古老的酒厂,他们是把控繁殖这种木桶细菌的唯一家公司。鉴于细菌的效用,着实是Varadero朗姆酒的创造者,因此也被称为” 朗姆酒之母” 。

Ron Varadero 古巴的不死药朗姆酒 (0,7 34%) 的评价: 由于陈酿造成的深色,这款朗姆酒的外貌与众不同。首先感到的是甘甜的焦糖,糖蜜和可可的美味,值的整个人鲜活起来了。在木桶陈酿的过程中,为更加丰富整体口感还混合了一些葡萄汁。这款花蜜的滑腻而平滑的质地完美的包裹了人们的舌头和上颚,令人迷醉。

饮用建议: 准备一个水晶玻璃杯,倒入几美分的朗姆酒,然后还需一些耐心才会体验到每一口的精髓。如果您想探索更多触感,建议与鸡尾酒配合饮用。另外在咖啡中也显得大放异彩。

干杯!


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!