Termékeink

Star of Bombay gin 0,7 47,5%

star_of_bombay.jpg
Cikkszám: Ig-00452
16 980 Ft

termekismerteto

Star of Bombay gin 0,7 47,5%

 

Származás: Anglia
Gyártó: Bombay Spirit Distillery
Alapanyag: Gabona

Ízesítés: Boróka, 12 féle fűszer és gyógynövény főzettel, Ivano Tonutti úr válogatásában, és a Sapphire gin alap 10 növényéhez párosul még kettő Ecuadorból és az Olaszország Calabriai részéről.

Illat: Ez a gin egy ráadás az alap Sapphire ginhez képest a plusz 2 féle növényi illattal és persze ízzel. Talán még selymesebb és hangsúlyosabb a sok növényi kivonat jelenléte az aromákban. Akár egy órán át is lehetne elemezni – főleg különböző hőmérsékleten – a ginből kiemelkedő csodás kipárolgásokat. Gyakorlatiasan: finom, jó, frissítő, ropogós, kellemes.         

Íz: Ez a gin rendesen bemutatja a szegényesebb ízűeknek, hogy merre is van és merre tart a gin alkotók gondolkodása. A fentiekben már részletezett sok növény és fűszer, boróka alap mellett érdemes odafigyelni a mindig kellemet nyújtó citrusokra, a magok keser-édes-fanyar ízekre gyakorolt hatására, a leveles fűszernövények tea-szerű íz bombájára. Egy szó mint száz: nagyon finom, ízes és aromás, kellemes ginről beszélünk, de nem csak beszélni kell róla.........!

Lecsengés: Hosszasan, elegánsan, aromásan lesz vége a kóstoló sajnálatára.    

Szín: kékes-átlátszó

Így kóstold meg: Önmagában, 18-21 fokon, esetleg hűtve, jéggel. Longdrinknek semlegesebb ízű tonikkal együtt próbáld, majd a koktélok világában a csillagos ég a határ……!

Legyen jókedved ma, csak erre gondolj !  

 

Pár alapfogalom a ginről:
Minden gin alapja a boróka toboz magja vagy annak a kivonata. Sokféle gin van, de alapvetően kettő.
Az egyiket gabona cefréből lepárolják, majd a borókát, sokféle fűszer és gyógynövényt áztatnak bele és újra lepárolják.
A másiknál az alap gint bekeverik tiszta szesz, kevés cukor és természetes ízesítő anyag hozzáadásával.
Minimum 37,5 % az alkoholtartalom az EU-ban.

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok