Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Highland Park 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 47,5% pDD

highland_park_21.jpg
highland_park_21.jpg
Cikkszám: ig-00404
Felvéve: 2014-12-18
Módosítva: 2021-12-20
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 145 700 Ft / 1 l
Ár: 101 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 101990 Ft 101990

Termékismertető

Highland Park 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 47,5% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Orkeney Island
Lepárló: Highland Park Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési idő: 21 év
Érlelés módja: Fahordóban érlelt

Illat: A Highland Park 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 47,5% pDD orra gyakorolt hatása olyan, mintha a meseországban lenne a whisky kedvelő. Ezernyi aroma réteget ismerhet meg könnyedén egyetlen páraszippantással. Édeskés, füstös, karakteres, gyümölcsös, fűszeres, hordós, tölgyes, malátás, mogyorós, diós, pörkölt és őrölt kávés zamat kompozíció hatása egyszerre jelentkezik be. Erősebb alkoholos kipárolgása is említésre méltóan finom, kihozza az aromákat az italból gőzök formájában. Dús, parfümös, finom, extra értékekkel az összes beleillatozásra jellemzően. 

Íz: A Highland Park 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 47,5% pDD íze önmagában egy tanulmány. Érett, lenyugodott, bársonyos, krémes, gazdag, olajos. Már a húzása is extrém jó és vonzó. Édeskés, füstös, pörkölt fás, tölgyes, malátás. Tele van mogyorós, mandulás, diós, vaníliás és csokoládés jegyekkel, aromákkal. Hosszan érzékelhető benne a fahéj és a méz-mazsola is. Összességében még a 4-6. korty környékén sem tárta fel teljesen önmagát, mert mindig új és új zamatok bukkannak elő belőle. 

Lecsengés: Extrém hosszú, édes-füstös, édeskés-aszalt gyümölcsös, fűszeres, karamellás.

Szín: Sötét borostyán

Így kóstold meg: Először végy egy szép whiskys, - ha lehet kristály - poharat. Próbáld ki 18-21 fokon, majd hűtve és végül jégkockával! 

Lepd meg az Édesapád ezzel a kiválósággal már ma este! Pohárra fel! Eggs!

Érdekesség:

A kézzel forgatott maláta - ma már csak 4 lepárló üzem létezik, ami ezt az ősi technikát használja.
Az illatos tőzeg - amikor a készítés során meggyújtják az égetőkemencében a tüzet a jellegzetes Pagoda tető alatt, a lágy és finom hanga-méz illat átjárja az árpát és kialakítja a különleges, édeskés, hangaszerű (avarfű) illat és íz aromáját.

Számos szakvélemény alapján a Highland Park 21 éves darabja az egyik legkiválóbb módon példázza a szeszfőzde méltán nagy hírű közkedveltségét.

2007 októberében került a piacra ez a testes, ízekben gazdag édesen füstös maláta whisky. Eredetileg kifejezetten kiskereskedelmi célokra szánt ital, mely 2009-ben az év legjobb Single Malt Whiskyje lett a nemzetközi megmérettetésen. Alkoholtartalma 47,5%. Tekintélyt parancsoló, férfias karakteresség.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!