Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Monnet cognac X.O. 0,7 40% pDD

Monnet-XO.jpg
Monnet-XO.jpg
Cikkszám: Ig-00312
Felvéve: 2014-04-30
Módosítva: 2023-04-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 69 986 Ft / 1 l
Ár: 48 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 48990 Ft 48990

Termékismertető

Monnet Cognac X.O. 0,7 40% pDD

 

1838-ban több szőlő ültetvény tulajdonosa gondolt egy nagyot és létrehozta a Monnet konyakházat. Ezt az egyesületet a "Société des Proprietaires Vinicoles de Cognac" hívták, ebből alakult ki a Monnet konyakház.

1897-ben Jean-Gabriel Monnet, az akkori egyesületi elnök megnyerte a többiek bizalmát, majd pénzt is mozgósítva lett a cég tulajdonosa. Ezért vette fel a társaság a család nevét. Az ő nevéhez fűződik a konyak jelképének a kiválasztása is, így került a szalamandra a logóba.

Az alapító fia, Jean Monnet, 1920-ban vette át az apjától a cég irányítását, vezette azt több évtizeden át, a két világháború között is. Majd a politikai pálya jobban érdekelte és az Európai Unió egyik alapító atyja lett. Így emlékszik rá az utókor is.

A Monnet cognac X.O. 0,7 40% pDD

Ezt a konyak költeményt a Grande Champagne és a Petite Champagne termőterületeiről származó italokból állítják össze. Azért, mert ez a két terület a Cognac-régió két legnagyobb nevű termőterülete, az innen származó párlatok a legjobbak. Azonban kevernek hozzá Fins Bois cruben termelt párlatokat is.

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Monnet Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 8 év
Érlelési kategória: X.O.
Érlelés módja: Limousin tölgyfahordóban érlelt
 
Illat: Egy kis szippantás a konyak gőzeiből és azonnal jelentkezik az édesgyökér, dió, kandírozott gyümölcsök, mogyoró, mandula, tölgy illat jegyei.

Íz: Csak egy megfontolt korty és elindul a sok íz érzése. Kerek, összetett, komplex, lágy és bársonyos ízhatás ér. Az aszalt gyümölcsök, citrusok, vanília, kakaó, csokoládé és a tölgy íze jelentkezik be.

Lecsengés: hosszan tartó, lassan tova tűnő, selymes és meleg érzést nyújt.

Szín: Sötét Aranysárga

Így élvezd ki a poharadban a nemes italt : Szép konyakos poharadban tisztán, magában 18-20 fokon próbáld ki. Ennyi és más nem is kell.

Kedves Egészségedre !VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!