Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Snow Grouse Scotch whisky 1,0 40%

The_Snow_Grouse.jpg
The_Snow_Grouse.jpg
Cikkszám: Ig-00307
Felvéve: 2014-04-15
Módosítva: 2019-01-23
Egység: 1 lBruttó egységár: 11 480 Ft / 1 l
Ár: 11 480 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11480 Ft 11480

Termékismertető

Snow Grouse Scotch whisky 1,0 40%

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Famous Grouse, Highland Distillery, és a palackozó az Edrington
Alapanyag: Gabona

Érlelés: Fahordóban

Illat: A Snow Grouse Scotch whisky 1,0 40% a fagyasztóból kivéve csak lassan, majd egyre gyorsuló ütemben adja le az illatait a kiváncsi orrnak. Édeskés, vaníliás, kissé füstös, kiemelkedően tiszta érzés fogja el a kóstolót, azaz a megillatozást végzőt. Virágos, szárított növényes, malátás, dongás, kicsit barackos, narancsos, mangós, citromfű aromák kerülnek elő. Mogyoró, mandula, pisztácia és dió illat is érződik. 

Íz: A Snow Grouse Scotch whisky 1,0 40% kóstolása a fagyasztóból erőteljes benyomást tesz ránk. Édeskés, nagyon tiszta, olajos, bársonyos, kicsit füstös, vaníliás, malátás, diós, mogyorós, mandulás, hordós. Gyümölcsök közül a narancs, mangó, barack, kesudió emelhető ki a zamatok sorából. Kifejezetten élvezetes remek ital. A kóstolás végén előkerülnek a keleti fűszeres, kakaós, csokis ás karamellás aromák. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, vaníliás, füstös, finoman fűszeres.

Szín: Világos sárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Vendégeld meg a mai, forró nap utáni esti partin a Meghívottakat ezzel a különösen hidegen szervírozandó (fagyasztóból kivéve azonnal) itallal! Eggs!

 

Érdekesség:

Ez az első olyan whisky, ami a fagyasztóból történő előhúzása után azonnal fogyasztani ajánlott.

Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia - William B. Gloag – által, amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Célkitűzése az volt, hogy a legjobb minőségű whiskyt alkossa meg, és ebből az igényből azóta se adtak lejjebb. A legjobb minőségű, válogatott alapanyagok, a tiszta, skót víz, valamint a gondosan készített sherry és bourbon hordók együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogyasztók minden igényét kielégítsék.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott "Famous Grouse"-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ egyik kedvenc whisky márkájává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig. A siker azóta sem hagyott alább. Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

A cég új termékével azokat a piacokat célozta meg, ahol népszerűbbek az olyan tiszta italok, mint például a vodka vagy a gin.

Az üveg címkéjén egy hófajd látható, háttérben a Skye szigetén található Cuillin hegycsúccsal.

Ahogy neve is sugallja, igen tiszta és gyengéd karakterű ital.

Kifejezetten hűtve, jéggel ajánlják, hisz ilyenkor a tiszta, vaníliás jegyek még hangsúlyosabbá válnak.

Kitűnő ital, bátran ismerkedj meg vele!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!