Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan Gold Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

macallan-gold-double-cask.jpg
macallan-gold-double-cask.jpg
Cikkszám: Ig-00278
Felvéve: 2019-04-25
Módosítva: 2021-12-15
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 49 771 Ft / 1 l
Ár: 34 840 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 34840 Ft 34840

Termékismertető

Macallan Gold Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa


Érlelés: több éven át. 2 különböző whiskys hordóban, amerikai borbon, európai használt sherrys hordóban.  

Érdekesség: Eredetileg csak a spanyol Jerez tartományból származó fahordókban érlelték a whiskyt, de 2004.-ben részben, - második fázisként az érlelésben - áttértek a Bourbonos hordókra.

Illat: A Macallan Gold Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD. A kitöltése után érezhetően megas minőséggel van dolga az orrunknak. A páráiban megjelennek a nagyon határozott whsiky jegyek. Zamataiban a nektáros, édeskés, mezei virágos, akácvirágos, virágmézes zamatok a karakterisztikusak. Nem nagyon füstös, jól megérlelt, édeskés-malátás, kissé élesztős, sherrys, gabonás, meggyes, égetett tölgyfahordós, datolyás, fügés zamat rétegek azonosíthatóak be. Selymes, citrusos és fahéjas, pörkölt mogyorós, mandulás. Kicsi mazsola és kakaó, csokoládé van benne. 

Íz: A Macallan Gold Double Cask Single Malt Scotch whisky 0,7 40% pDD. A megillatozása után nagyon-nagyon jól esik az első korty! Ennek acsaládtagnak is édeskés alapja van, de egyben pont kellően száraz is ez a jó ital ebben az esetben is, pont jó. Malátás, fahordós-tölgyes, cédrusos, sherrys, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, ízek kerülnek a felszínre. Pörkölt mogyoró és mandula valamint kesudió, dió, fahéj, karamell, méz, mazsola, citrusok, finom édeskés fűszernövények, citromfű helye biztos az íz aromák rétegeiben. Selymes, bársonyos, jó húzású whisky.   

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, csokis, fahéjas, fahordós.

Szín: Aranysárga - borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palack ital kellő társ lehet ma este. Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!