Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin V.S.O.P. +2 pohár Fine Champagne 0,7 30% pDD

remy-martin-vsop-2-poharral-fine.jpg
remy-martin-vsop-2-poharral-fine.jpg
Cikkszám: Ig-001349
Felvéve: 2022-01-21
Módosítva: 2022-09-08
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 35 300 Ft / 1 l
Ár: 24 710 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 24710 Ft 24710

Termékismertető

Remy Martin V.S.O.P. +2 pohár Fine Champagne 0,7 30% pDD

Származás: Franciaország
Gyártó: Remy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: szőlő

Érlelés: Minimum 10 éven át. tölgyfahordóban

Illat: A Remy Martin V.S.O.P. +2 pohár Fine Champagne 0,7 30% pDD: Gyönyörűen érezhető a magas minőség a szaglóhámon, amikor a gőzeit megismerjük. Gyümölcsös, mazsolás, hordódongás, diós, kakaós, pörkölt olajos magvas, pisztáciás, édeskés de száraz, benne van a karamell, a vanília, kakaó és a citrusok.

Íz: A Remy Martin V.S.O.P. +2 pohár Fine Champagne 0,7 30% pDD: Egy korty csak mindösszesen és már el is varázsolt bennünket ez az itóka! Lekváros, aszalt gyümölcsös, mazsolás, dzsemes, hordós, kakaós, karamellás, csokis, mandulás, mogyorós, diós, pisztáciás, kandírozott naranshéjas, komplex, sűrű, olajos, - egyszerűen nagyszerű ez a konyak!  

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, vaníliás, fűszeres, pörkölt mogyorós, kissé vaníliás, gyümölcsös.

Szín: Mahagóni.

Így kóstold meg: Konyakospohárban 18-20 fokon vagy jéggel. Lehet belőle koktélt készíteni, de az igazi konyak íz tisztán kortyolgatva jön ki.

Kedves Egészségedre, ezt az italt meg kell ismerned!

Egy kis kitekintés:

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!