Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfarclas 12é Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD

glenfarclas-12y-1-liter.jpg
glenfarclas-12y-1-liter.jpg
Cikkszám: Ig-00131
Felvéve: 2017-04-12
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 1 lBruttó egységár: 16 990 Ft / 1 l
Ár: 16 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16990 Ft 16990

Termékismertető

Glenfarclas 12é Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD

 
Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenfarclas Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 12 éven át
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó, Oloroso sherry hordó
 
Illat: A Glenfarclas 12é Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD. A megillatozásakor érezhetjük, hogy ez a whisky egy önálló karakterű, egyedi értékekkel bíró, teljesen speciális whisky. Virágos, gyümölcsös, tölgyfás, pörkölt kávés és pörkölt mogyorós, mandulás aromái szállnak fel a kóstoló pohárból. Igen kiemelkedő a fűszeressége, és nagyon érdekes a trópusi gyümölcsök zamata, zöldfűszeres illata. Szárított gyümölcsök, kandírozott narancshéj, fahéj, vanília sorjázik a páráiban. Nos, ezek a sokféle aromát nyújtó rétegek tökéletes harmóniában vannak egymással. 

Íz: A Glenfarclas 12é Single Malt Scotch whisky 1,0 43% pDD. Az első korty meglepően bársonyos, selymes, és olajos módon vonja körbe a kóstoló száj ízlelő részeit. Gyümölcsökben gazdag, sherrys, lekváros, kandírozott narancshéjas, grapefruitos aroma meglepetések várják az érdeklődőt úgy a 2-5 korty környékén. Majd érkeznek a pörkölt jellegű zamatok, úgy, mint, a hordó tölgyfája, mogyoró, mandula, kakaó, csoki, kávé. Zöldfűszeres érzetet kölcsönöz, ami egyedivé teszi ezt a whiskyt. Fahéj, vanília, kevés gyömbér és citromfű zárja az íz rétegek első hullámát. Többszöri kóstolás esetében mindig van benne egy addig nem érzékelt finom rész, aroma, zamat. 

Lecsengés: Hosszú, fűszeres, gyümölcsös, hordós, sherrys. 

Szín: Sötét sárga

Így próbáld ki a poharadban: Végy egy szép kristály, esetleg egy ólomkristály poharat, és 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel.

Ezt a palackot dobd fel a mai izgalmas meccsnézésre a Haverokkal! Eggs!

Érdekesség:

A Grant család szerint ez a változat képviseli leginkább a „farclas” aromát, a lepárló stílusának legkifejezőbb képviselője.

A Glenfarclas kelta jelentése a „zöld rét völgye”, nos, ebben a palackban igazán tetten érhető a zöldellő tavaszi rét illata.

2006-ban elnyerte a Single Malt Világkupán az év „legjobb sherry-s whisky-je” büszke címet.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!