Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tekirdag Rakisi Gold 0,7 45%

tekirdag-rakisi-gold.jpg
tekirdag-rakisi-gold.jpg
Cikkszám: Ig-001105
Felvéve: 2020-04-30
Módosítva: 2021-04-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 19 314 Ft / 1 l
Ár: 13 520 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13520 Ft 13520

Termékismertető

Tekirdag Rakisi Gold 0,7 45%

Származása: Törökország
Lepárló: Mey Alkollü Ickiler San. VE Tic. A.S., Turkey
Alapanyag: Finom borpárlat, ánizs, mazsola, szilva, füge + egyéb fűszerek

Érlelés: 90 napig tölgyfahordóban

Érdekesség: Ez a likőr úgy készül, hogy a borpárlatban áztatják az ánizst és a további ízesítő anyagokat. Utána ezt lepárolják.

Oroszlántejnek is hívják, mert vízzel tejszerűvé válik.

Evliya Celebi nagy török utazó találta fel.


Illat: A Tekirdag Rakisi Gold 0,7 45%: Ez az ital ebben a kategóriában az egyik legjobb! Az elkészítési eljárása kapcsán is a szőlőé a főszerep az aánizzsal együtt. Kipárolgása minimum érdekes jellemzőkkel bír. Természetesen az erőteljes ánizs alap illattal jellemezhető a megillatozásakor, annak is már a legelső pilanatában. Kiemeli ezeket az aromákat a viszonylag magas alkoholtartalma. A gyümölcs aszalványok (mazsola, szilva, füge) nagyon szépen elsimították az ánizs drasztikusságát, és egy gyümölcsösebb, krémesebb, olajosabb, édeskésebb jelleget adtak az itókának. Fűszerességet is sugároznak a párái. 

Íz: A Tekirdag Rakisi Gold 0,7 45%: A párái után jöhet az igazi megmérettetés,- a kóstolás. Ez a nedű édeskés-alkoholos és nagyon ánizsos első két ízzel jellemezhető. Magasabb alkoholtartalma természetesen még inkább kiemeli ezt a 2 aromát. Az elkészítésekor használt 3 féle gyümölcs aszalvány + egyéb összetevők, fűszerek az ízekben is éreztetik pozitív hatásukat, letisztultabb, bársonyosabb és krémesebb jelleget, de nem változtatta meg az ital eredeti ánizsos jellegét. Kevés csípős fűszer és édesség fedezhető fel benne. Egzotikus, frissítő, élénkítő hatású remek ital. Aki ezt az íz világot szereti, annak nagyon sok örömet okozhat. 

Lecsengés: Ánizsos, édeskés, fűszeres, gyümölcs aszalványos, közepesen hosszú.

Szín: Világos, áttetsző.

Koktélokhoz: Nagyon finom, jó italokat lehet belőle keverni, ízesíteni. Felhasználható akár desszertekhez, fagylaltokhoz is.

Így kóstold meg: Lehet aperitifként, kispohárban, 18-20 fokon vagy hűtve.

Próbáld ki ezt az érdekes italt, és közben gondolj a Török Rivierára, a zúgó tengerre! Eggs! 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!