Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Hokkan Junmai Ougyoku 0,72 14,58%

sake-hokkan-junmai-ougyoku.jpg
sake-hokkan-junmai-ougyoku.jpg
Cikkszám: IC-00077
Felvéve: 2019-05-29
Módosítva: 2022-10-14
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 13 875 Ft / 1 l
Ár: 9 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 9990 Ft 9990

Termékismertető

Sake Hokkan Junmai Ougyoku 0,72 14,58%


Származás: Japán
Gyártó: Hokkan Sake Brewing Company.
Alapanyag: 50 %-ban fényezett rizs, 50 %-ban egyéb rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják. A lekoptatott rész jellemzően 15-70 %-ban marad meg. A legrosszabb minőségű sake a 70, a legjobb a 25 %-osból készül.

Illat: A Sake Hokkan Junmai Ougyoku 0,72 14,58% is egy elismert márka. Az illatainak a megismerése előtt 5-50 fok közötti hőmérsékletre kell melegíteni, ez szükségszerű, bár a fogyasztása tetszés szerinti. Ez az ital az egyik legelismertebb márka a sok közül. A koptatás mértéke a rizs szemeken ennél az italnál már 50 %, ami jelzi a közepes minőséget. A konkrét megillatozásakor van benne egy kis mandula, kesudió,- és persze a megszokott ánizsos, gyömbéres, citromfüves zamat. A többedik beleszippantáskor jön a finom, édes-száraz sake íz. Rizslisztes, "poros" érzetet keltő, éppen sülő kalács és kenyér, főtt tészta aromák terjengenek. 

Íz: A Sake Hokkan Junmai Ougyoku 0,72 14,58% párái már kellően kivácsivá tették a szaglószervet ezzel az egzotikus illat kompozícióval, így meg kell kóstolni. Figyelem,- elengedhetetlen a  változó hőmérséklet, azaz 5-50 fok között több fokoztaban kell próbálkozni. Ez a márka és ital finoman megalkotott és összeérlelt, lekerekített, selymes, bársonyos. Frissítőleg hatnak az ízei. Aromái között dominálnak a citrusos, lisztes, száraz - édes, mandulás, diós ízek.

Lecsengés: Igen hosszú, fűszeres, a végén kelő tésztás, mandulás, pisztáciás, rizslisztes.

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulizz ma este a családdal és kápráztasd el a Kelet eme gyöngyszemével őket! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!