Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Sake Asahi Shuzo Dassai 45 0,72 16%

sake-asahi-shizo-dassai-45.jpg
sake-asahi-shizo-dassai-45.jpg
Cikkszám: IC-00076
Felvéve: 2019-03-28
Módosítva: 2024-05-14
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 30 083 Ft / 1 l
Ár: 21 660 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21660 Ft 21660

Termékismertető

Sake Asahi Shuzo Dassai 45 0,72 16%


Származás: Japán
Gyártó : Dassai Brewery Company
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+kodzsi penészgomba

 

Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják, ami kb. 15-25 %-a az egész szemnek.

Itt a nevében szereplő szám az alap rizs fényének az értékmérője! A 45 nagyon magas minőséget jelöl.

Illat: A Sake Asahi Shuzo Dassai 45 0,72 16% az egyik leghíresebb, legjobb minőség Japánban. A megillatozása a távoli japán nép tiszteletreméltó hagyományőrző tevékenysége miatt is egy izgalmas és komoly, nagyon jó feladat, fel vagyunk ajzva! Legelőször fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána kezdődjön a páráinak az elemzése. A sake zamatai teljesek, gazdagok aromákban, minden réteg finoman oszlik el. Az alkoholtartalma miatt nem erőszakos, de selymes. Közepesen száraz, édeskés, magvas, lisztes zamatok kerülnek elő. Itt is előjön a jellegzetes sake-s illat, a kelt tészta aromája, gyümölcsösség, zöld almás jelleg.

Íz: A Sake Asahi Shuzo Dassai 45 0,72 16% megkóstolása extrém feladat egy európainak. A kóstolás előtt a hőmérséklet 5-50 fok között kell, hogy legyen. Az első íz a meleg, édeskés, sake-s, élesztős, kelt tésztás, semleges-jellegű speciális zamat. Némi tószt, egy kis fadonga, csipetnyi fűszer és gyümölcs jellemzi. Krémes, selymes, lágy. Azonban a zöldalma íze kétségtelrnül jelen van. Utóízeiben jelenkezik halványan a koriander és fűszernövény zamat. 

Lecsengés: Könnyű és hosszú, a végén az enyhén édeskés, lisztes, főtt kukoricás utóízzel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira fel a haverokkal, csapj egy jó partit ezzel az exkluzív itókával az asztalon! Eggs!

 

Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!