Kedves Látogatók, lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Kedves Látogatónk!

Weboldalunk élesítése folyamatban van!
Ezidő alatt előfordulhatnak problémák a megjelenésben ill. a működésben, melyek kiküszöbölésén folyamatosan dolgozunk.

Megértésed köszönjük!

Sake Kubota Manju Junmai 0,72 15%

Sake-kubota-manju-junmai55.jpg
Sake-kubota-manju-junmai55.jpg
Cikkszám: IC-00059
Felvéve: 2018-01-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 61 056 Ft / 1 l
Ár: 43 960 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 43960 Ft 43960

Termékismertető

Sake Kubota Manju Junmai 0,72 15%


Származás: Japán
Gyártó : Asahi Shuzo Brewing Company
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják, ami kb. 15-25 %-a az egész szemnek.

Illat: A Sake Kubota Manju Junmai 0,72 15% az egyik leghíresebb, legjobb minőségű sake Japánban. A megillatozása a távoli japán nép tiszteletreméltó hagyományőrző tevékenysége miatt is egy izgalmas és komoly, nagyon jó feladat, fel vagyunk zaklatva - természetesen jó értelemben! Legelőször fel kell melegíteni az italt tetszés szerint 5-50 fokra, és utána foghatunk neki az elemzésnek. Ez egy félszáraz, nagyon ízesnek számító ital a kategóriájában. Almás, körtés, gyümölcsös, némi körte beütéssel. A szokásos icipici gyömbér és ánizs itt is meg van. Selymes, kerek ital a párái alapján. Az illatok egy finom eloszlású "felhőt" alkotnak. 

Íz: A Sake Kubota Manju Junmai 0,72 15% megkóstolása jó kis feladat. Mivel az egyik legkiválóbb minőséget képviseli, - ez érezhető is az első kortynál. Persze ezeket a kortyokat megismételjük több hőmérsékleten, 5-50 fok között. Édeskés de valójában félszáraz, gyümölcsös, almás, szamócás, körtés és finoman fűszerezett. Kiváló az ízek összhatása. Lekerekített, bársonyos ital. Némi tószt és fadonga zamat is felsejlik. 

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, a végén az enyhén édeskés-száraz, körtés jegyekkel. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Bulira vigyél ajándékba ebből a szép sake-ből! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!