Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Sake Hakkaisan Junmai Ginjo 0,72 15,5%

sake-hakkaisan-junmai-ginjo.jpg
sake-hakkaisan-junmai-ginjo.jpg
Cikkszám: IC-00057
Felvéve: 2018-01-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.72 lBruttó egységár: 22 181 Ft / 1 l
Ár: 15 970 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 15970 Ft 15970

Termékismertető

Sake Hakkaisan Junmai Ginjo 0,72 15,5%


Származás: Japán
Gyártó: Hakkaisan Brewing Company, alapítva 1922.
Alapanyag: Rizs+forrásvíz+ kodzsi penészgomba


Érlelési idő: Figyelem, a sake-t nem párolják a cefrézés után, hanem hordóban erjeszik, - ezért is szokták rizs bornak hívni. (további érdekességeket Lsd. alul!)

Ezt a sake-t a rizs magvainak a közepéből gyártják. A lekoptatott rész jellemzően 15-70 %-ban marad meg. A legrosszabb minőségű sake a 70, a legjobb a 25 %-osból készül.

Illat: A Sake Hakkaisan Junmai Ginjo 0,72 15,5% megillatozása 5-50 fok közötti hőmérsékleten szükségszerű, tetszés szerint. Ez a sake a legnagyobb mennyiségben értékesített sake, nyilván a közkedvelt és elismert minősége miatt. A koptatás mértéke a rizs szemeken 50 %. A megillatozása során érezhető a finom édes-száraz hagyományos sake íz, benne a kicsit tósztos, kelt tésztás, lisztes, fűszeres alap zamatokkal. Igazán jól lekerekített selymes párái vannak. Kissé barackos, szilvás, némi korianderrel az utó illatokban. 

Íz: A Sake Hakkaisan Junmai Ginjo 0,72 15,5% megkóstolásakor a jól begyakorolt változó hőmérsékletet mindenképpen alkalmazzuk. Ez az ital finoman megérlelt, lekerekített, tiszta és ropogós ízekkel rendelkezik. Fontos kiemelni, hogy élesztős, lisztes, kelt tésztás és főtt kukoricás kevert, komplex, fel-felsejlő zamatai nagyon nagy egynsúlyt mutatnak. Kiválóan szépen megalkotott, bársonyos ital. Fűszeres, gyümölcsös.

Lecsengés: Igen hosszú, fűszeres, a végén gyümölcsös. 

Szín: Kristálytiszta.

Így kóstold meg: Önmagában 5-50 fokon is finom, (hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja, ott sok íz rejtve marad, majd feltárul)

Válogass nálunk a sake-k közül a ma esti meghitt találkozódra a Kedveseddel! Jó beszélgetést! Eggs!


Érdekesség a sake-ról:

A sake egy tradicionális Japán ital, amely a hódolói szerint a koleszterint csökkenti. Akár 50 fokra felmelegítve is fogyasztják. Speciális rizs fajtákat nemesítettek ki az ital alapanyagaként, és minden esetben hegyi kristályvizet használnak (vagy forrásvizet).

A nyugati civilizációban rizs bornak hívják, valójában az előállítási eljárása közelebb áll a sör megalkotásához. A különbség, hogy a sörnél a keményítőből lesz az első fázisban a cukor, majd a cukorból az alkohol. A sake esetében ez nem két fázis, hanem egyszerre, párhuzamosan történik.

A bor - sör -sake közötti különbség továbbá az alkoholtartalomban is van: a bor 9-16, a sör 3-9, a sake 18-20 %.

A rizst hántolják és a korpa eltávolítása után kezdődhet a sake előállítása.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!