Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Mezcal Meteoro Espadin 0,7 45%

mezcal-meteoro.jpg
mezcal-meteoro.jpg
Cikkszám: Hn-00087
Felvéve: 2020-04-16
Módosítva: 2020-04-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 26 686 Ft / 1 l
Ár: 18 680 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 18680 Ft 18680

Termékismertető

Mezcal Meteoro Espadin 0,7 45%

Származás: Mexikó
Gyártó: Mezcal Marca SA
Alapanyag : Agavé (Espadin)

A három fő különbség a mezcal és a tequila között:

1.- A tequila és a mezcal különböző mexikói területeken kerül előállításra

2.- A mezcal 31 féle, a tequila csak kék agavéből készülhet

3.- A mezcal más gyártási technológiával készül, mint a tequila. A mezcal 3 méter széles és 3 méter mély földbe ágyazott, vulkáni kővel bélelt „föld üstben” , az az 30 centiméter földdel lefedve karamellizálódik, füstölődik fatűzön, napokig. A Tequila a szokásos nagyüzemi, rozsdamentes acéltartályokban készül, a mai modern technológiával. Ez hatalmas különbség az ízekben. Az indiánoktól átvett főzési mód a lényeg, ami 200 éve változatlan.

Megjegyzés: Minden mezcal tequila, de nem minden tequila mezcal. A nevében szereplő szó - organikus - azt jelenti, hogy ökológiailag fenntartható gazdaságokból származik az agavé.

Lepárlás: kétszeres, Pot Still-ben (oszlop lepárló)

Érlelés: Érleletlen

Illat: A Mezcal Meteoro Espadin 0,7 45%: Illatai igen füstösek, ez a legelső benyomás! Kipárolgása édeskés-száraz-füstös-agavés-földes. Meg van benne az oly érdekes és a kategóriára jellemző szarvasgombás zamat is. Fűszeres, fehérbors, koriander, zsálya, szegfűszeg, citrus kerül elő rögtön a megillatozási művelet lején. Kicsit sűrűnek, olajosnak hat már a párája is! Az előkészítés miatt mintha lenne benne karamella, főtt-sült narancs és banán,- és ennek az illatokra gyakorolt hatása egészen speciális.  

Íz: A Mezcal Meteoro Espadin 0,7 45%: Ez egy igencsak érdekes ital - állapítjuk meg rögtön az első korty után! Finom-e? Igen, aki szereti az italkülönlegességeket! Füstös, édes, agavés, a lekozmál-karamellizált agavé itt is jelen van. Citrus, lime, grapefruit érződik benne. A szarvasgomba és a földes jegy határozott. Kissé nyerstésztás, főtt tésztás,- persze ez furcsa így leírva, de tényleg mintha ott lenne minden kortyában. A szokásosnak mondható szegfűszeg, korander és zsálya is előkerül. Olajos, szárított növényes, lekaramellizált íz hatása is van a rétegek között. 

Lecsengés: Édes-száraz, földes, füstös, fűszeres, citrusos - hosszú.

Szín: Színtelen, átlátszó.

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Ma este koccints a Barátaiddal ezzel az itókával! Eggs!

Érdekesség angolul,- idézet:

"This mezcal is made from 100% espadin agave, and is twice distilled in a copper pot still to give a smooth, round flavour profile. Its flavours are bright, bold, and smoky. It is named after the word for meteor ('Meteoro' in Spanish), after a local legend which states that a meteor landed in the area and made a crater, which an enterprising local farmer then used as un underground oven for cooking his agave. The modern agave cooking process, along with all the other distilling steps, are overseen by master distiller Petronilo Rosario Altamirano."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!