Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Tequila Sierra Milenario Blanco 0,7 41,5%

Tequila Sierra Milenario Blanco 0,7 41,5%
Tequila Sierra Milenario Blanco 0,7 41,5%
Cikkszám: Hn-00020
Felvéve: 2017-06-22
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 19 100 Ft / 1 l
Ár: 13 370 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13370 Ft 13370

Termékismertető

Tequila Sierra Milenario Blanco 0,7 41,5%

 

Származás: Mexikó, Guadalajara
Gyártó: Tequila Sierra Distillery
Alapanyag : Agavé

Érlelés: érleletlen, de háromszor desztillált, magasabb alkoholfokkal rendelkezik.

Illat: A Milenario Blanco abban különbözik a silvertől, hogy nem kétszer, hanem háromszor párolták, ami az illatok intenzitásában meg is jelenik. Ami benne van a Silverben,- így az agavé, citrusok, fűszerek, bors, zöldbors, - az itt erősebben jön ki. 

Íz: Ha Silver után kóstolod meg, akkor mélyebb ízekkel találkozol. Ha szétbontod az aromákat, akkor találkozni fogsz a friss jelleget felöltő agavé, bors, citrusok, alma, fahéj komplex de kiegyensúlyozott ízeivel. A magasabb alkoholtartalom még ki is emeli ezeket az aromákat. 

Lecsengés: Könnyű, kifejezetten hosszú. Az agavé és a zöldbors aromája az erőteljes záró íz.

Szín: Átlátszó

Így kóstold meg: Önmagában 18-21 fokon is finom, hűtve, jéggel egy másik arcát mutatja. Remek koktél alapanyag. A citrom + só változat közismert.

Legyen egy jó kis férfi buli ma este !


Egy kis tequila szótár:

Blanco, Plata, Silver: Érleletlen
Joven, Oro, Gold: Érleletlen + érlelt keveréke, vagy érleletlen + természetes színezék
Reposado, Aged: 2 hónap minimum, maximum 1 év tölgyfahordóban
Anejo, Extra Aged: Legalább 1 év maximum 600 literes tölgyfahordóban
Extra Anejo, Ultra Aged: Minimum 3 év maximum 600 literes tölgyfahordóban

Érdekesség a gyártótól:

" A növény, amelyből a Sierra Tequila készül, 2000 méter magasan, a Sierra Madre nyugati oldalán terem, s nem más mint az Agave Tequiliana Weber, azaz a kék agávé. A szigorú mexikói törvények szerint a tequila gyártásához használt növények csakis Jalisco állam egyes pontosan körülhatárolt területeiről származhatnak.

A Sierra Tequilát kizárólag egyetlen fajta kék agavé kaktuszból, a Tequila Weberből szabad előállítani. A hazánkban forgalmazott Sierra Tequila Mexikó Guadalajara nevű városában készül.

A lepárlóüzem környékén elterülő ültetvényeken nő az értékes agavé kaktusz, amelynek legalább 10 évi fejlődés után van reménye arra, hogy tequila-itallá lényegüljön át... Vagyis az idén elültetett palánták majd a 2020. évi lepárlásban mutatják meg erejüket. Az eljárás lassú és munkaigényes.

A felégetett és más kultúrnövényekkel termőre fordított ültetvényekre kis kaktuszpalántákat ültetnek. A harmadik évtől kezdve a nagy leveleket időnként csonkig vágják, hogy a napfény a törzsig elhatoljon.

Az italgyártás alapanyaga az ananászhoz hasonló 9-10 éves növénytörzs, amelyet kemencében fermentálnak, majd erjesztenek, s a keletkező 9 fokos bort kétszer desztillálják, majd beállítják a szesztartalmát.

A tequila fanatikus hívei az eredeti mexikói módszert követik az ital élvezetére: A jobb kézfejre fahéjat szórnak, gyors mozdulattal a nyelvükre öntik, majd nagyot kortyolnak az italból, s beleharapnak egy szelet narancsba. A tequila kitűnő alapanyaga koktéloknak és longdrinkeknek, elég csupán a világhírű Margaritára vagy a Tequila Sunrise koktélra gondolni. "

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!