Termékeink

Pannonhalmi Tramini 0,75

pannonhalmi_tramini.jpg
Cikkszám: Br-00085
2 590 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi Tramini 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, (Tramini)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Tramini 0,75 illatairól a parfümös virág és nektár aromák jutnak eszünkbe. Gyümölcsfák vegyes összetételű virágainak az illata kúszik fel az orrunkba. Barackos, kissé szamócás, érett szilvás zamatok édessége dobja fel a páráit. Fehér szőlős, szőlő virágos, lime-os kipárolgása melegséggel tölti el a kóstoló orrot és annak jogszerű tulajdonosát. Selymessége és krémessége kiemelkedő már a gőzeinek is. 

Íz: A Pannonhalmi Tramini 0,75 egy olyan száraz bor, amit csak szeretni lehet. "Fullos" ahogyan angolosan mondjuk, azaz telis tele van a virágok széles spektrumával, azoknak is a nektárjával. Mézes, mazsolás, barackos, lime-os, narancsos, vaníliás. Nagyon szépen oszlanak el a savai, szinte nincsenek is észrevehető mennyiségben jelen. Krémes, olajos, lágy és még is üde, friss.

Lecsengés: Közepesen hosszú, száraz, szőlős, fűszeres.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Poharat a kézbe, és minimum egy nagy kóstolást csapj ezekből a szép pannonhalmi borokból! Eggs! 

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok