Villányi Hárslevelű 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Hárslevelű 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Hárslevelű
Érlelés: Reduktív technológiával készül, túlérett szőlőből, tartályban érlesztelve kerül a palackokba.
Illat: A Villányi Hárslevelű 0,75 Gere T. illataiban érződik a nagyon érett Hárslevelű szőlőfürt minden aromája. Jellemző rá a virágos, hársfavirágos, szinte bódító hatású nagyon jó illat. Benne van a golden alma, a vilmos körte, egres, bodza gyümölcsének zamata. Kissé fűszeres, mézes, mazsolás, citrusos, selymes és bársonyos. A hársfavirág, cseresznyevirág végig ott van benne az utolsó pillanatig a páráiban.
Íz: A Villányi Hárslevelű 0,75 Gere T. fehérbor érdekes első hallásra a jellemzően vörösboros villányi vidékkel kapcsolatban. Pedig a savai és a kevéske maradék cukor nagyon is szép ízeket hordoz. Körte, alma, egres, mangó, lime, grapefruit, egres, bodza, birs, érezhető rétegekben ebben az italban. Kardamon, citromfű, fahéj és a vanília csodás harmóniát alkot. Kifejezetten bársonyos és selymes, nagyon jó fröccs alap lehet ez a bor.
Lecsengés: Kifejezetten közepesen hosszú, ízes, zamatos.
Szín: Közepesen sárgás.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Ismerkedj össze villányi fehérborokkal, hidd el nem bánod meg! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »