Villányi Kékfrankos Selection 0,75 Bock
Termékismertető
Villányi Kékfrankos Selection 0,75 Bock
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Bock Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kékfrankos
Érlelés: 14 hónapon át, második töltésű barrique tölgyfahordókban.
Illat: A Villányi Kékfrankos Selection 0,75 Bock azért kapta válogatás (selection) nevet, mert a hozamkorlátozott Fekete dűlőből származik. Páráiban a gazdag gyümölcsösség a jellemző, benne foglalva magát a kékszőlő gyümölcsöt, a cseresznyét, a meggyet és a piros ribizlit, szamócát. Kakaós, kicsit csokoládés és kávés zamatai érezhetőek meglehetősen intenzív formában. Savai könnyedek a tanninokkal egyetemben. Selymes, letisztultak a kipárolgásai.
Íz: A Villányi Kékfrankos Selection 0,75 Bock vörösbor ízeiben a harmónia uralkodik, mert a savai, a maradék cukor, a tanninok, a gyümölcsös és a fűszeres aromák ugyan rétegekben felismerhető módon, de egyensúlyban vannak. Piros ribizli, meggy, cseresznye és málna, illetve fahéj, kakaó, kávé érződik a bársonyos összhatásban. A hosszúnak mondható hordós érlelés is megtette jótékony és nagyon is érzékelhető hatását.
Lecsengés: Közepesen hosszú, piros gyümölcsös, kávés, kakaós, csokis, enyhén fűszeres.
Szín: Mélyvörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Hívd meg a Haverokat, Kedveseiket és rendezzetek egy nagy kártyapartit! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »