Beaujolais Jean-Baptiste Duperray 0,75
Termékismertető
Beaujolais Jean-Baptiste Duperray 0,75
Származás: Franciaország,
Gyártó: Terroirs Originels
Alapanyag: szőlő, (Gamay) vörösbor
Érlelés: Korr acéltartályokban, reduktív módon.
Érdekesség: Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is."
Illat: A Beaujolais Jean-Baptiste Duperray 0,75 vörösbor: Illatairól a legelső, ami eszünkbe jut, hogy roppant gazdag gyümölcs aromákban. Kékszőlős, piros húsú és piros bogyós gyümölcsök fedezhetőek fel benne, édes, nektáros finoman fűszeres. Intenzív savak, nagyon jó a cukor aránya benne, icipicit pattogós a szénsav miatt. Bársonyos, simogató, selymes, élénkítő, friss, ropogós zamatai jelennek meg a páráiban.
Íz: A Beaujolais Jean-Baptiste Duperray 0,75 ízeiben a csodás kékszőlős jelleg dominál az első kortytól. Naná, hogy érezhető benne a piros ribizlis, meggyes, cseresznyés, puncsos, csipkebogyós, érett piros almás jelleg is a többedik kortynál. A nagyon fontos savai-maradék cukor egyértelműen tökéletes arányban vannak, a szénsav elengedhetetlen a magas fokú élvezetek elérése miatt.
Lecsengés: Rövid, intenzív, friss, gyümölcsös.
Szín: Élénk világos piros.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Örvendeztesd meg Magadat, na és a Családodat ezzel az itókával már ma este! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »