Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Veuve Clicquot Vintage Reserve 2012 0,75 pDD

veuve_clicquot_vintage_2012.jpg
veuve_clicquot_vintage_2012.jpg
Cikkszám: Bb-00123
Felvéve: 2019-11-20
Módosítva: 2022-06-03
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 49 960 Ft / 1 l
Ár: 37 470 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 37470 Ft 37470

Termékismertető

Veuve Clicquot Vintage Reserve 2012 0,75 pDD

Származás: Franciaország, Champagne
Gyártó: Veuve Ponsardin Co.
Alapanyag: Szőlő, - Pinot Noir 61 %, Chardonnay 34 %, Pinot Menuier 5 %, - így már cuvee
Érlelés: Methode Traditionelle

Alkohol tartalom: 12 % vol

 

Érdekesség: Barbie Nicole Ponsardin megelégelte a férfiak elnyomását és a feminista alapelvek mentén megalapította a saját pezsgő házát, Madame Veuve Cliquot néven, - nagyon régen és a feminizmus előtt. Oly nagyon szerette ezt a munkát és elkötelezett volt a szép pezsgők iránt, hogy rengeteg újítással próbálkozott, ő találta fel a rázó ágyat/állványt is. Mind a mai napig a ház meghirdeti a legjobb női shéf-címet és persze a legjobb női üzletasszony címet is.

1810.-ben dobták először az első Vintage-et a piacra, a 2012.-as évjárat is az egyik legjobb lett a remek szőlő termés miatt.

Illat: A Veuve Clicquot Vintage Reserve 2012 0,75 pDD. A Vintage 2012 is egy kiemelkedő gyöngyöződéssel bíró olyan limitált szériás pezsgő, amelyet nagyon könnyű megszeretni, és szintén emlegetni fognak. A Kipárolgása kiemelkedően finom, icipicit füstös, enyhén vaníliás jegyekkel bír. A kandírozott narancs, mandarin, a szárított narancshéj, lime illatai szinte elbódítanak. A fűszerekből a zöldbors, borsikafű, szegfűszeg a jellemző. Virág illatai enyhén jelentkeznek, de nagyon kellemes pluszt adnak az italnak. 

Íze: A Veuve Clicquot Vintage Reserve 2012 0,75 pDD: Ez a kiemelkedően finom és előkelő luxus pezsgő komoly íz élményt nyújt a kóstolónak. Hűs, pattogó, erősen gyöngyöző, friss, ropogós, élénkítő hatású, csodás íz összhatással. A mangós, barackos, szőlő gyümölcsös, enyhe boros cuvée jelleg nagyon összeállt ebben az italban. Virágos, szárított szénás, lucernaszénás, nyárfás, barkás, mazsolás, enyhén fűszeres zamatok vonzzák a szomjas ajkakat.  

Lecsengés: Hosszú, nagyon szép, friss gyümölcsös, fűszeres, élvezetes száraz jegyekkel tűnik tova.

Szín: Világos borostyán.

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra. 

Gondolj a Haverokra is ma este, na és persze a Családra is! Eggs!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!