Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ron Varadero Silver Dry Rum 1,0 38%

ron_varadero_1,0.jpg
ron_varadero_1,0.jpg
Cikkszám: 681
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 1 lBruttó egységár: 8 760 Ft / 1 l
Ár: 8 760 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8760 Ft 8760

Termékismertető

Ron Varadero Silver Dry Rum 1,0 38%


Egy kis érdekesség és történelem:
A Varadero rum lepárlása érlelése és a palackozás Kubában, pontosan Kubában, Santiago de Cuba városában, mellette - történik.

1862.-ben a Spanyol Királyság segítségével  jött létre a Varadero Rum Distillery vállalkozás. A hagyományos kubai cukornádgyártásra épült rá, így aztán a Ron Varadero rum autentikus, tiszta kubai termékké vált,- ahogyan azt ma is ismerjük.

Santiago de Cuba földrajzi elhelyezkedése szerint az egyik legkeletibb fekvésű város, így az Atlanti Óceánon garázdálkodó kalózok, illetve a kereskedelmi, katonai flották matrózai a Ron Varadero rumot ,,az ördög italának,, titulálták.

A hely éghajlata maximálisan kedvez a ,,medialuna,, cukornád termesztésének, ami az alapját adja a melasz fermentációjának. A melasz és a helyi baktériumok, az élesztő, a tölgyfahordó összhatása és egymásra gyakorolt hatása adja ki a semmihez sem hasonlítható aromákat és ízeket.

Az érdekesség az, hogy a Rum Készítő Mester tenyészti az 5-10 éves korú, hordó-baktérium kolóniákat azért, hogy a minőség állandó maradhasson. Mindezt 1862 óta szakadatlanul végzik, és ez az egyik nagy ,,titok,, !

Mivel a  “Nave Don Pancho”, a legöregebb lepárló Kubában, hála istennek ők irányítják ennek a hordó baktériumnak a termelését, szaporítását. Úgy is hívják ezt a baktériumot a hasznosságára utalva, hogy :  “Mother of Rum” ,,A Rum Anyja,, - mert őadja nekünk a Ron Varaderót.

Ron Varadero Silver Dry Rum 1,0 38% elemzése, bemutatása:

Ez az alap rum értelemszerűen a bármixerek kedvence. Fűszeres illatot áraszt, trópusi frissességet, pici citrust lehet érezni az orrunkban.

Megkóstolva egy klassz natúr rum, itt is a friss, semleges, de azért fűszeres ízek jelentkeznek.

Így élvezd a poharadban: Kezdjük a legegyszerűbbel,- jéggel és pár szelet lime-al és kóstoljunk. Aztán ugyan ezt húzzuk fel narancs, ananász vagy szőlőlével, - kóstoljunk. Majd folytassuk egy kis vodka és sötét rum hozzáadásával, és igyunk belőel. Ha eddig eljutottunk, akkor a fantáziánk már készen is áll a folytatásra.... de ahhoz már ajánlás sem kell.

Egészségedre !

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!