Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Cachaca CanaRio rum 1,0 40%

1_1939.jpg
1_1939.jpg
Cikkszám: 652
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-07-27
Egység: 1 lBruttó egységár: 8 910 Ft / 1 l
Ár: 8 910 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8910 Ft 8910

Termékismertető

Cachaca CanRio rum 1,0 40%

 

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak. A régió neve - Estado do Rio.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca ( jelentése : cukornád párlat), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána mint friss, üdítően ,,nyers,, italt ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják.

Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, és ez teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesen semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, ízesebb, sötétedő italt.

Származási hely: Brazília
Régió: Rio de Janeiro
Lepárló: Fazenda Soledade
Alapanyag: Cukornádlé
Szín: Áttetsző
Így élvezd a poharadban: A Karaoki hazájában a következő fogyasztási szokások alakultak ki,- lehet hűtve önmagában fogyasztani, de cukorszirup, menta, ananász, narancs, banán stb. szeletekkel, ízes alkoholokkal ezernyi szépséges koktél varázsolható belőle.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!