Termékeink

Cachaca Ypióca Ouro rum 1,0 39%

cachaca_ypioca_ouro_1,0.jpg
Cikkszám: 650
9 720 Ft

termekismerteto

Cachaca Ypióca Ouro rum 1,0 39%

 

A Cachaca röviddel azután már megjelent Brazíliában, hogy egyáltalán felfedezték az országot. Az első feljegyzések 1530.-at írnak.

A rum és a cachaca között van egy lényeges különbség,- a rum alapja a melasz, a cukornádból, a főtermék, a cukor készítése után maradó melléktermék.
A cachaca alapja pedig a barna cukornád leve. Azonban a végső minőség kialakításában mindig az érlelés hordós szakasza a döntő és meghatározó.

Ebből egyenesen következik, hogy a cachaca ( jelentése : cukornád-szeszesital ), mint önálló ital kategória mutat rokonságot a rum családdal, de attól a fentiek miatt el is tér.

A cachaca-t 3 hétig tárolják fahordóban, és utána mint friss, üdítően ,,nyers,, ital ízesítik keverik, mixelik,- vagy önmagában hűtve fogyasztják. Az a tulajdonsága, hogy semlegesebb a rumnál, teszi igazán jól összekeverhetővé más anyagokkal, és így a mixelt italok alapkövévé.

Természetesn semmi nem tiltja a hosszabb hordóban történő tárolást,- amely esetében ahogy nő az évek száma, úgy kapunk egyre jobb és karakteresebb, sötétedő italt.

Az Ypióca a legnagyobb tradíciókkal rendelkező cég Brazíliában, 1846 óta dolgoznak fel cukornádat (Telles család, ma 5. generáció). Méretre is a legnagyobbak, 5 modern lepárlóval rendelkeznek, éves kapacitásuk 120 millió liter.

Egyben a legnagyobb cachaca gyártók Dél-Amerikában, akiknek összes gyártásuk saját lepárlóikból származik és szigorú minőségi kontrollt gyakorolnak a gyártás teljes folyamatára, már a cukornád kiválasztásától, hisz 10.000 hektár saját ültetvénnyel rendelkeznek.
 
Az Ouro-t és a Prata-t is 2 évig érlelik speciális fahordókban. Különösen tiszta íz, illat, bouqet és arany szín (ouro) jellemzi.
 
Ouro (balzsamfa hordó) – Prata (freijo hordó)- a 2 fa eltérő jellegzetességei tükröződnek a 2 termék színén és zamatán, aromáin.

Így élvezd a poharadban : tisztán is, keverve is lehetséges az eredeti aromákat megízlelni, de tégy hozzá citrusoknak levét, fedd le mentával, rukkolával vagy sűrű szirupokkal és innentől minden a fantáziádra van bízva.

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok