Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Antiquary 12é scotch whisky 0,7 40% pDD

antiquary-12-e-n.jpg
antiquary-12-e-n.jpg
Cikkszám: 527
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-01-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 17 071 Ft / 1 l
Ár: 11 950 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 11950 Ft 11950

Termékismertető

Antiquary 12é scotch whisky 0,7 40% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: J&W Hardie Ltd.
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 éven át tölgyfahordóban

Illat: Az Antiquary 12é scotch whisky 0,7 40% pDD egy blended, azaz kevert ital. Nagyon szép a kipárolgása, tele virágos, szárított növényes illatokkal. Igazán egy kicsit édes, hordódongás, malátás, citromfű, grapefruit és lime, némi narancs érezhető ki belőle, a páráiból. Kandírozott narancshéj, pörkölt olajos magvak remek zamatai, kevés karamell és fahéj ismerhető fel. Selymes, lágy, bársonyos gőzei rabul ejtik a kiváncsi orrot.

Íz: Az Antiquary 12é scotch whisky 0,7 40% pDD ízei az első próbálkozáskor is jelzik a szomjas ajkaknak, hogy ez bizony egy extra selymes és lágyan bársonyos ital. Malátás, gabonás, édeskés, gyömbéres, tölgyfa dongás, kifejezetten gyümölcsös. A citrusos, barackos, körtés jelleg jelenik meg, tolulnak fel. Kicsit mézes-nektáros, enyhén füstös, pörkölt mogyoró, mandula és dió, valamint enyhe fűszeresség jellemzi. Kicsit kakaós, karamellás. 

Lecsengés: Hosszú, édeskés, malátás, kissé füstös, donga ízekkel a végén.

Szín: Arany sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Kedves egészségedre, pohárra fel!

 

Érdekesség.

Íme egy 92 pontos luxus whisky, egy valóban szokatlan formájú palackban!

Jim Murray, a Skót Whiskyről írt könyvében így ír erről a nagy múltú és mára ismét egy független kis cég tulajdonában lévő márkáról: A történészek egy része szerint a J.&W. Hardie-t 1861-ben alapították.

Az Antiquary címkéje szerint négy évvel korábban. Az igazság az, hogy senki sem ismeri pontosan a dátumot.  Érdekes módon a bizonyítékok szerint a Hardie-k Sir Walter Scott The Antiquary című regényéből kölcsönözték a márkanevet.

Ennek a blendnek a Port Dundas gabona whisky mellett számos nagyon ismert maláta whisky képezi a gerincét: Tomatin, The Speyside, Aberfeldy, Cragganmore, Bowmore.

Különleges megjelenése miatt remek ajándék korrekt áron még egy a whiskyhez alig értő számára is, de ha meg is kóstoljuk, biztos nem fogunk csalódni!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!