Üzletünk változatlanul hétfő-szombaton nyitva van, lsd. a weblap alján a részleteket!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Antiquary 21é scotch whisky 0,7 43% pDD

antiquary_21y.jpg
antiquary_21y.jpg
Cikkszám: 524
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 986 Ft / 1 l
Ár: 27 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27990 Ft 27990

Termékismertető

Antiquary 21é scotch whisky 0,7 43% pDD

Származási hely: Skócia
Gyártó: J&W Hardie Ltd.
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 21 éven át tölgyfahordóban. (Speyside-i és Islay-i whiskykből keverték)

Illat: Az Antiquary 21é scotch whisky 0,7 43% pDD egy blended, azaz kevert ital, amelyik majd negyed századon át pihent a hordó sötétjében. Ami viszont kijött a az érlelés után, az egy mestermunka, hála a pincemesternek. Páráiban dominál a dús, aromás, selymes, zamatos lágy malátás édesség, gabonás finomság. Illataiban benne van a citrusok halmaza, a keserű narancshéj, a fadonga, a kakaó, csoki, karamell, gyömbér és persze a pörkölt olajos magvak. Csak kissé tőzegfüstös.  

Íz: Az Antiquary 21é scotch whisky 0,7 43% pDD ízei egyszerűen nagyszerűek, köszönhetően a 21 éves életkornak, amely során senki nem zavarta a nemesedésében. Édes malátás és árpás, fűszernövényes, gyógynövényes, gyümölcsös, citrusos, kissé füstös, karamellás, csokis, kakaós, keserű narancshéjas. Mindezeket a szuper zamatokat, aromákat úgy az első 1-6 korty közben lehet megérezni. Nagyon selymes, simogatóan bársonyos, igazi élvezet!  

Lecsengés: Kifejezetten nagyon hosszú, édeskés, malátás, kissé füstös, gyömbéres, narancsos, fűszeres.

Szín: Arany sárgás, barnás.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristályból készült whiskys poharat és kezd magában, szoba hőmérsékleten. Utána próbáld ki hűtve, majd jéggel! 

Kedves egészségedre, pohárra fel, ne sajnáld a Haveroktól!

 

Érdekesség.

A történészek egy része szerint a J.&W. Hardie-t 1861-ben alapították.

Az Antiquary címkéje szerint négy évvel korábban. Az igazság az, hogy senki sem ismeri pontosan a dátumot.  Érdekes módon a bizonyítékok szerint a Hardie-k Sir Walter Scott The Antiquary című regényéből kölcsönözték a márkanevet.

Különleges megjelenése miatt remek ajándék korrekt áron még egy a whiskyhez alig értő számára is, de ha meg is kóstoljuk, biztos nem fogunk csalódni! 

A márkát John & William Hardie alapította 1888-ban, a tökéletes kevert whisky megalkotásának céljával. Folyamatosan keresték a legfinomabb és legritkább malátákat hogy megalkossák azt, amit a legkiválóbb blended whisky-nek tartottak, az Antiquary-t.

Ennek a szépen felépített 21 éves változatnak a megalkotásához túlnyomórészt a felföldi, Speyside régió malátáit használták, és kisebb részben az alföldi, Islay régióból származó gabonát. Így egy olyan kevert whisky hoztak létre, amely valóban egy szinte teljes keresztmetszete, vagy inkább gyűjteménye a skót whisky meghatározó jellemzőinek.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!