Termékeink

Remy Martin Coeur de Cognac 0,7 40% pDD

remy-martin-coeur.jpg
Cikkszám: 475
25 380 Ft

termekismerteto

Remy Martin Coeur de Cognac 0,7 40% pDD

 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin Coeur de Cognac 0,7 40% pDD:

Idézet:

,,Remy Martin legújabb kiadása, mely a lassú lepárlásnak köszönhetően extra sima és élénken gyümölcsös. Kajszibarack és körte érzéki elixírje, a napfény ízével átitatva. Arany borostyán szín és krémes textúra jellemzi. Finom ízek, édes illatok; melyeket kiemel a bársonyos lecsengés. Míg az ínyencek minden elvárásának megfelel, ideális a kezdő konyak ivóknak, akik keresik a prémium termékeket.,,


Régió: Cognac,
Lepárló: Rémy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 10 év
Érlelési kategória: minimum 4 év
Hordó típusa, érlelés módja: Limousin tölgyfahordóban
 
Illat: Gazdag, aromás gyümölcsösség, narancslekváros, gyömbéres, fűszeres jegyzetek.

Íz: A lágy gyümölcsös zamatokat, a narancshéjas karaktert és bársonyos íz világot egy közepesen hosszú, kiegyensúlyozott.

Lecsengés: Lassan, közepesen adja le az ízeket és az illatokat.

Szín: Halvány arany.

Így kóstold meg: Magában, tisztán, 18-20 fokon, esetleg jégre töltve.

 

Egészségedre !Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok