Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin V.S.O.P. Cognac + 2 pohár Mature Cask 0,7 40% pDD

remy-martin-vsop-mature-cask-lim.ed..jpg
remy-martin-vsop-mature-cask-lim.ed..jpg
Cikkszám: 472
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-05-19
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 30 514 Ft / 1 l
Ár: 21 360 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21360 Ft 21360

Termékismertető

Remy Martin V.S.O.P. Cognac + 2 pohár Mature Cask 0,7 40% pDD

 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

A Remy Martin V.S.O.P. + 2 pohár Mature Cask 0,7 40% pDD

Idézett értékelés:

,,A Remy Martin VSOP-ban a legnemesebb konyak-vidékekről származó válogatott fürtök, a tradicionális eljárások tisztelete, a hosszabb érlelési idő és a szakértő Cseppmester tudása egyesül eme cognac ízének hasonlíthatatlan komplexitásában és harmóniájában.  Különleges simaságát, kifinomult aromáját 4 és 14 év közötti Petite Champagne és Grand Champagne vidékéről származó, tölgyfahordóban érlelt cognac-ok összhangja adja. Fűszeres illatában viola és rózsa keveredik, gazdag íz világában felfedezhető a sárga- és őszibarack, de ott bujkál benne a vanília és a mogyoró teltsége is. Azonban nagyon jó hatást tesz úgy az ízekre, mint az illatokra az a különleges eljárás, miszerint a konyakot az érlelés utolsó szakaszában öreg hordóba teszik, legalább 20 évig konyakot érlelt hordóba,- és ezért is van az elnevezés: Mature Cask.,,

Így kóstold meg: Konyakospohárban 18-20 fokon vagy jéggel. Lehet belőle koktélt készíteni, de az igazi konyak íz tisztán kortyolgatva jön ki.

Kedves Egészségedre !

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!