Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Remy Martin XIII Louis Cognac 0.7 40% DD

1_1788.jpg
1_1788.jpg
Cikkszám: 469
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-12-05
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 1 292 843 Ft / 1 l
Ár: 904 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 904990 Ft 904990

Termékismertető

Remy Martin XIII Louis Cognac 0.7 40% DD


Származás: Franciaország, Cognac Megye
Gyártó: Remy Martin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlő

Érlelése: A legjobb szakember munkáját dicséri, 40-100 éves konyakok keveréke, így az "átlag életkor" 70 év. 1200-féle konyakból választották ki a 12 alkotót.

Illat: A Remy Martin XIII Louis Cognac 0.7 40% DD illatait nem túl sok ember ismeri a gyakorlatban,- lévén nagyon drága italról van szó. Akik még is szerencsésen kipróbálták, azok egyike sem mond mást, mint: "csúcs, extra, hihetetlen, csodás, elképzelhetetlenül finom, az Istenek itala, stb."! Töltsük ki először is egy klasszikus - minimum ólomkristály - konyakos pohárba, kicsit melegítsük a tenyerünkben, adjunk lehetőséget az összes benne rejlő aroma felszínre kerülésére! Amivel ez az ital több, mint a többi konyak, az az ibolya, rózsa, szantálfa zamata. Persze még számos csuda finom illat van benne. Kiemelkedik a sokféle virág, gyümölcs, szárított gyümölcs, finoman eloszló fűszerek. Kívánjuk, hogy akit érdekel, meg is tudja illatozni!

Íz: A Remy Martin XIII Louis Cognac 0.7 40% DD megkóstolása, egy pici korty belőle egy-egy konyak szerelmes számára a "szökőév", az oly ritkán bekövetkező ünnep. A várva várt igazi élvezetek döntő állomása. Az első pici kortyai meggyőznek bennünket, hogy ez az alkalom nem lesz sűrűn. A konyakok már ismert jellemzőin túl szinte megfogalmazhatatlan a plusz íz-özön benne. Még is a csodás alap zamatok minden eleme vagy erősebb, vagy mélyebb, vagy egyszerűen jobban "sejthető" az italban. Gyümölcsös, nektáros, selymes, bársonyos, édeskés, száraz, fűszeres, gyömbéres, mazsolás, vaníliás, pörkölt olajos magvas,...és így tovább a végtelenségig!   

Lecsengés: Nagyon-nagyon hosszú, édeskés, ódon hordós, gyümölcsös, nektáros, mazsolás, csokis, vaníliás... és még kb. 50 féle íz marad a szájban.

Szín: sötét borostyán-mahagóni.

Csomagolása: XIII. Lajos király flaskájának /csatában viselte az uralkodó/ a tükörképe, 11 szakember által készített, kézzel metszett és csiszolt kristályból, 24 karátos arany lemezekkel bevont dugóval. Természetesen egy díszdoboz remekműben van a palack. Sorszámozott, egyedi előállítású.

Így kóstold meg a poharadban: Fogyasztását ne kösd össze más itallal, próbáld ki egy csillogóan szép, konyakos kristály, ólomkristály pohárban, 18-20 fokon.

Szép estét a "kóstolási szerencsédhez"!


Érdekesség: 

A történelmi feljegyzések szerint Rémy Martin 1724.-ben alapította a céget, mint a családja vállalkozását. Ő maga eredetileg szőlőtermelő volt. Később bővítette az ültevények nagyságát a Cognac régióban.

Így az évszázadok alatt a régió egyik legnagyobb konyak előállító cége lett. 1870.-ben, a család akkor a céget irányító tagja, Paul Emile Rémy Martin tervezte meg a  kentaur logót. Az ő nevéhez fűződik a ,,Fine Champagne cognac blend,, típust is. Azt tudni kell, hogy ez a keverék min. 50% Grande Champagne és Petite Champagne-ból áll. 1898-tól önálló ,,cru-ként,, ismerte el a francia eredetvédelmi  jog.        

A családi cég hullámvölgybe jutott pénzügyileg 1900 után. Jött a megmentő, André Renaud, aki külső befektetőket vont be a személyes befolyását is latba vetve, és egészen sokáig, 1965.-ig a pozíciójában is maradt.  

A Család történetéből további részletek, idézet:
,,Végrendeletében idősebb lányára, Anne-Marie-ra hagyta a cég 51%-át, fiatalabb lányára, Genevieve-re pedig 49%-át. Anne-Marie összeházasodott André Hériard Dubreuil-lel (aki azután a céget irányította), míg Genevieve Max Cointreau felesége lett, aki a népszerű francia likőrgyártó család leszármazottja volt. Ezzel kezdődött el az a viszályokban és cselszövésekben gazdag folyamat, amely végül is a Rémy Martin és a Cointreau 1990-es egyesüléséhez vezetett. Ezzel jött létre a ma ismert Rémy Cointreau cég, amely a világ egyik legjelentősebb luxus italgyártó és kereskedő vállalata.,,

Mára a Petit Champagne vidékéról exportált pezsgő és konyak termelés 80%-át a Rémy Martin cég italai alkotják. A Grand Cru különlegessége, hogy csak a Petite Champagne vidékéről származó szőlőből készül, és a konyakhoz értők ezt az ízéből is megállapíthatják: könnyed, friss gyümölcsösség jellemzi, bármilyen alkalomhoz jól illik.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!