Termékeink

Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD

1_2149.jpg
Cikkszám: 447
139 990 Ft

termekismerteto

Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD

 

Egy kis Hennessy történelem
Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )  

A Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 20 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
 
Illat: Aromái rétegesen tárulnak fel a szerencsés kóstoló, illatmintát élvező esetében. Frissesség és a kor komplexitása remekül megfér. A vanília, a fa, a kakaó és fahéj egyértleműen benne van.

Íz: Az a helyzet, hogy a konyakoknál megszokott simulékonyság itt tovább fokozódik, a bársony jut az ember eszébe legelőször. Kiemelkedik a fahéj, vanília, pici ánizs és kókusz enyhe érintése, majd folytatódik a fűszer, a pörkölt mogyoró ízével.

Lecsengés: Jellemzően és nagyon karakterisztikusan megóvja hosszan az ízeket a korty után, ezért is nagyszerű konyak.

Szín: világos arany

Eképpen próbáld ki, kóstold meg: Úgy kezdj bele, hogy legyen már helyből ünnepi érzésed, amikor egy ilyen konyakot kitöltessz, és 18-20 fokon belekóstolsz ! Légy türelmes, mert ma lesz egy nagyon szép estéd.

Egészségedre !


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok