Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD

1_2149.jpg
1_2149.jpg
Cikkszám: 447
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 199 986 Ft / 1 l
Ár: 139 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 139990 Ft 139990

Termékismertető

Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 20 év
Érlelési kategória: Hordóban
Érlelés módja: Fahordóban érlelt
 
Illat: A Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD aromái rétegesen tárulnak fel a szerencsés kóstoló, illatmintát élvező esetében. Frissesség és a kor komplexitása remekül megfér. A vanília, a fa, a kakaó és fahéj egyértleműen benne van. Na de mi van itt még? Pörkölt mogyoró és mandula, szárított gyümölcsök, kicsi lekvár, szamóca dzsem, keleti fűszerek na és persze mazsola.

Íz: A Hennessy Privé cognac 0,7 40% pDD-vel az a helyzet, hogy egy extra minőség még az idősebb konyakok világában is. Természetesen a konyakoknál megszokott simulékonyság itt tovább fokozódik, a csodás felszínű bársony jut az ember eszébe legelőször az első korty után. Zamat rétegei felségesek, komplexek.  Messze kiemelkedik a fokozott gyümölcsösség, baracklekvár, szamóca dzsem, egy kis kandírozott narancshéj, fahéj, vanília, pici ánizs és kókusz enyhe érintése, majd folytatódik a keleti fűszer, a pörkölt mogyoró és mandula ízével.

Lecsengés: Jellemzően és nagyon karakterisztikusan megóvja hosszan az ízeket a korty után, ezért is nagyszerű konyak, lassan tűnik tova.

Szín: világos arany

Eképpen próbáld ki, kóstold meg: Kristály konyakos pohárban mindenképpen! Úgy kezdj bele, hogy legyen már helyből ünnepi érzésed, amikor egy ilyen konyakot kitöltesz, és 18-20 fokon belekóstolsz! Légy türelmes, mert ma lesz egy nagyon szép estéd.

Egészségedre!

Érdekesség:

Egy kis Hennessy történelem:
Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma. (később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior)  

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!